top of page
FIREBURN av Linda Gathu

Innblikk i Linda Gathus pågående trilogi

«I henhold til allerhøisete resolution af 25de oktober 1878 er commisionen herunder nedsatt til at undersøge de Sager der reiser seg og angaar Forbrydelser, der ere begaaede i og under det stedfundne Opprør den natten Ilden kom hit til Byen» 


«faɪə bɜːn» av Linda Gathu tar tak i historien om arbeideropprøret på St Croix i Dansk Vestindia i 1878 og de fire kvinnene som ledet opprøret. 


Teksten utvikles gjennom prosjektet Nordiske Samtaler, initiert av den norske scenetekst-plattformen Cornerstone og svenske Amfi.  Prosjektet er tuftet på et langsiktig samarbeid med dramatikerne Dimen Hama Abdulla (SE), Maja Lee Langvad (DK) og Linda Gathu (NO), der dramatikerne utvikler nye tekster og underveis fungerer som hverandres lesere og dramaturgiat sammen med Amfi og Cornerstone. Prosjektet tilrettelegger for en pågående diskusjon om dramatikk på tvers av Norden, og de medvirkende inviteres til å trekke veksler på hverandres erfaringer. 


«faɪə bɜːn» inngår i en pågående trilogi som Linda jobber med, hvorav «SUKKER» som premierte under Bergen Dramatikkfestival 2022, var første del. 2. februar 2024 inviterer vi til åpen arbeidsvisning på Dramatikkens hus. 

KJØP BILLETT

Nordiske Samtaler

ÅPEN ARBEIDSVISNING

2. februar 2024, kl 14:00

Dramatikkens hus, Oslo

LINDA GATHU Dramatiker Linda Gathu er skuespiller, regissør og dramatike, og jobber i Storbritannia og Norge. Hun er utdannet ved Royal Central School of Speech and Drama med BA (Hons) Acting, og ved Teaterhøgskolen (KHiO), med MA Teater. Hennes første scenetekst WINDHOEK vant scenetekstkonkurransen "Nye stemmer” og ble senere et bestillingsverk for Nationaltheatret. Høsten 2021 skrev hun stykket Hvit støy for Cornerstone i samarbeid med Døgnfluer, og bisto med dramaturgi på Hamid Waheeds forestilling Taking root. Våren 2022 spilte hun i De ansatte av Olga Ravn på Den Nationale Scene. Kortfilmen Regissøren (manus og regi i samarbeid med Ingrid Liavaag) vant Kritikerprisen ved Den Norske Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni 2022. I august 2022 hadde hun urpremiere på Sukker på Bergen Dramatikkfestival, der hun sto for både tekst, konsept og regi. Gathu er husdramatiker ved Dramatikkens Hus i 2022-2023.
pressbild_Dimen_Abdulla_fotograf_Cato_Lein.jpg
Linda Gathu.jpg
Linda Gathu.jpg
Linda Gathu.jpg
bottom of page