top of page
SHIATSU av Dimen Hama Abdulla

Premiere på Dimen Abdulla i Stockholm

SHIATSU skildrer den følelsesmessige krisen som følger i kjølvannet av overgrep, og undersøker betingelsene for personlig oppreisning og samfunnsmessig rettferdighet. Når samfunnet svikter, byttes ønsket om sannhet ut med fantasier om hevn. Behandlingen hun søkte for å helbrede traumet ved overgrep glir sakte over i en annen uklar situasjon – er det begått forbrytelse eller bare en ekkel følelse som avler tanker om oppreisning og hevn? 


“Varför måste jag kämpa för att du ska tro på mig. Är jag så opålitlig, är historien så väldigt märklig. Jag behöver konfrontera honom. Det kanske är nåt avslut, det kanske är terapeutiskt, kanske ska jag bara bli full, välta något, men jag har vittring, jag är på krigsstigen. Det är dags att bestraffa, kräva ansvar, tömma alla skrymslen och vrån på spindelnät och damm, det lägsta av det lägsta ska fram inom mig.“ 


Teksten er utviklet gjennom Nordiske Samtaler, som er et langsiktig samarbeid med dramatikerne Maja Lee Langvad, Dimen Hama Abdulla og Linda Gathu initiert av Cornerstone og Amfi. 


KJØP BILLETT

Nordiske Samtaler

URPREMIERE

19. april  2024, kl 19:00 

20. april 2024, kl 13:00 & 15:00

21. april 2024, kl 13:00

Accellerator, Stockholm

DIMEN HAMA ABDULLA Dramatiker Dimen Hama Abdulla (f. 1984) er en prisbelønt, svensk dramatiker som har hatt bestillinger og oppdrag for teaterinstitusjoner som Dramaten, Stockholms Stadsteater og Folkteatern i Göteborg. Hun har bakgrunn fra flere ulike kunstneriske praksiser, har studert fri kunst ved Kungliga Konsthögskolan og dramatikk og dramaturgi ved Biskpos Arnö og ved Stockholms Dramatiska Högskola. Dimen debuterte med monologen På alla fyra på Stockholms Stadsteater i 2014. Året etter ble hun husdramatiker ved Radioteatern og fikk stykket Revolution oppsatt på Ung scen/öst. Dimen har også skrevet det feministiske stykket K som en hyllest til Leila K og alle kvinner som har stått opp mot urett. I 2022 var hun tilbake på Stockholms Stadsteater med Mommy issues, og mottok prisen til minne om Benny Fredriksson og det Svenska Ibsensällskapets Ibsenpris.
pressbild_Dimen_Abdulla_fotograf_Cato_Lein.jpg
Linda Gathu.jpg
Linda Gathu.jpg
Linda Gathu.jpg
bottom of page