Cornerstone lys blå-grønnn.png

Ny festival for ny dramatikk!

Cornerstone etablerer Bergen Dramatikkfestival! Den siste helgen i mai  inviterer vi scenekunstfeltet og alle andre interesserte til Cornerteateret i Bergen for å oppleve, presentere og drøfte ny samtidsdramatikk. Festivalen blir en pilot på det vi ønsker å etablere som en tilbakevendende teaterbegivenhet på Vestlandet, og arrangeres samtidig som Festspillene i Bergen. På programmet står iscenesettelser av tekster vi velger ut fra en åpen utlysning, i tillegg til urpremierer, gjestespill, fagprogram og andre kuraterte innslag. Ambisjonen er å gjøre Bergen Dramatikkfestival til en biennale som måler temperaturen på, utforsker og feirer samtidens former for scenetekst. Nye og etablerte aktører fra det lokale, regionale og nasjonale feltet ønskes hjertelig velkommen til å delta!

BERGEN DRAMATIKKFESTIVAL 

28.-31. mai 2020

Deler av programmet er nå lansert! Flere programposter annonseres i mars/april 2020, som hvilke tekster som velges ut fra den åpne utlysningen, fagprogram, lesninger med mer.

TYNGDE BANNER.jpeg

 TYNGDE

Scenedikt fra det hinsidige om å elske og å miste

Åpningsforestilling Bergen Dramatikkfestival, 28. mai 2020 

Bannere 2020.003.jpeg

BLOMSTERSTYKKE

Et rasende sørgespill med kronblad fine som hud

Urpremiere på Bergen Dramatikkfestival, 29.-30.mai 2020

ODALEN

Metafiksjon og uoppfylte drømmer

Avslutningsforestilling Bergen Dramatikkfestival, 31. mai 2020 

Bergen Dramatikkfestival utvikles av Cornerstone // Idun Vik i samarbeid med Miriam Prestøy Lie og Elin Grinaker. 

Festivalen støttes og/eller samarbeider med Norsk Kulturråd, Hordaland Fylkeskommune, FFUK, Bergen kommune, Dramatikkens hus, Cornerteateret og Proscen.