Metafiksjon og uoppfylte drømmer 

Odalen er en monolog skrevet og fremført av Eirik Willyson sammen med musiker Martin Langlie. Det er en forestilling om å skrive roman.

Fortelleren i Odalen har skrevet en bok han ikke vil gi ut. Den handler om et ungt kjærestepar som skal ta en pause i forholdet for å realisere seg selv på egne premisser. Skrivearbeidet, med alt det innebærer av isolasjon og kvaler, tærer på forfatterens forhold til sin kjæreste, som er skuespiller ved Grusomhetens teater. Publikum inviteres inn i romanen og inn i fortellerens liv slik det fortonte seg under den årelange skriveprosessen.

Det eneste jeg greier å tro på, er ting folk har finni på, ting jeg veit ikke er sant. Jeg tror ikke på et liv etter dette, og jeg tror ikke på dette heller. Jeg tror ikke på det jeg ser og hører. Jeg har ingen tro på framtida. Jeg tror ikke på etterkommere. Jeg tror ikke på slekta mi. Jeg tror ikke på gamle folk når de forteller meg hvordan det var å leve på den og den tida. Men så fort jeg merker de sitter og skrøner, så skjer det noe. Da begynner jeg å følge med.

Odalen stod på programmet til Cornerstone også i 2019 – den gang som en arbeidsvisning. Det er en glede å ha prosjektet tilbake i 2020 som ferdig forestilling, få dager etter urpremieren i Oslo. Odalen  avslutter Bergen Dramatikkfestival. 

Odalen skulle spilt på Bergen Dramatikkfestival 31. mai. Festivalen er utsatt, og vi gjør det vi kan for at forestillingen skal kunne vises på de nye datoene 27.-30. august 2020. Mer info kommer.

Kreditter

Tekst/utøver: Eirik Willyson | Lyd/utøver: Martin Langlie | Lysdesign: Oscar Udbye | Scenografi: Signe Becker | Dramaturgi: Saila Hyttinen | Lydteknikk: Bård Ingebrigtsen | Co-produksjon: Black Box teater (Oslo) | Takk til Elin Amundsen Grinaker, Erik Engblad, Sara Li Stensrud | Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere | Presentert i Bergen av Cornerstone / Vik & Lie

eirik.jpg

Eirik Willyson

Willyson er dramatiker og scenekunstner. Han har siden 2013 jobbet tett med regissør og skuespiller Hildur Kristinsdottir og skrevet tekst til forestillingene Til fyret (2013), Forbrytelse og straff (2015), Synkehull (2017), der han også var utøver, og Lille Leiolf (2019). I 2017 ga Willyson ut EP-en A Capella Punk, en del av en soloperformance med samme navn, vist på bl.a. Black Box Teater og Nasjonalmuseet. Willyson ble i 2018 tildelt Statens kunstnerstipend for dramatikere.

Martin Langlie

Langlie er musiker, komponist og lyddesigner. Han er medlem i kompaniet Susie Wang, og har laget musikk og lyd til rekke scenekunstproduksjoner, som Eirik Fauskes Unter Eis, Holm/Falchs Draum om Våren, Berstad/Holdens Somatøs Samling, og nylig  Lille Leiolf av Kristinsdottir/Willyson. Som trommeslager har han spilt med blant annet Valkyrien Allstars, Gåte, Erik Bye, Hanne Hukkelberg, Susanne Sundfør, Odd Nordstoga og Stein Torleif Bjella. 

Valkyrien-14-trommis-Martin-Langlid.-Fot