top of page
BDF-FB-Banner-Test Video-07.jpg

68 innsendte bidrag til Bergen Dramatikkfestival!

I forbindelse med etableringen av Bergen Dramatikkfestival har Cornerstone hatt en åpen utlysning der skrivende ble oppfordret til å sende inn scenetekster til festivalen. Da innsendingsfristen gikk ut var det kommet inn hele 68 bidrag fra 57 ulike tekstforfattere!

Alle tekstene leses i løpet av februar av en jury som skal velge ut hvilke bidrag som blir del av festivalprogrammet 28.-31. mai 2020. Til sammen skal de velge ut ca tre tekster som skal iscenesettes og fremføres på festivalen av profesjonelle skuespillere og regissører. Juryen består av Vik & Lie (Idun Vik og Miriam Prestøy Lie) og Elin Grinaker. Vinnertekstene annonseres i mars/april. 

I utlysningen het det at tekstene ikke skulle ha vært oppført tidligere, men utover det er det åpent for materiale rettet mot alle målgrupper, skrevet i alle slags former, og fra alle slags perspektiver. Bergen Dramatikkfestival har et bevegelig forhold til hva dramatikk er og kan være, og juryen håper å finne innsendte bidrag med egenart, som løfter seg fra papiret og inviterer til iscenesettelse.

Søkerne kunne sende inn tekst alene, eller be om å bli vurdert i sammenheng med et spesifikt kunstnerisk team. Dette kan være aktuelt for de som jobber med en kollektiv eller auteur-basert tilnærming, eller som på andre måter utvikler materiale for eller med bestemte utøvere knyttet til seg. 

Festivalen 2020 blir en pilot på det vi ønsker å etablere som en tilbakevendende teaterbegivenhet på Vestlandet. I tillegg til visninger av de utvalgte tekstene kommer programmet til å favne gjestespill, fagprogram og andre kuraterte innslag. Vi vil gjøre Bergen Dramatikkfestival til en biennale som måler temperaturen på, utforsker og feirer samtidens former for scenetekst.

Bergen Dramatikkfestival støttes og/eller samarbeider med Norsk Kulturråd, Hordaland Fylkeskommune, FFUK, Bergen kommune, Dramatikkens hus, Cornerteateret og Proscen.

FESTIVALJURY

ELIN.jpg

Elin Grinaker (1976) er utdannet dramaturg fra Institut for Dramaturgi på Aarhus Universitet. Hun jobber bredt innenfor scenekunstfeltet, og har jobbet med blant annet Lisa Lie, Martin Forsberg, Artilleriet Produksjoner, Demian Vitanza, Lene Therese Teigen, Idun Vik,  Panta Rei og Erlend Samnøen. I tillegg til å frilanse som dramaturg, er hun medredaktør i det feministiske nettfanzinet Blazer fanzine, og ansatt som programdramaturg på Black Box teater i Oslo.

HJB idun vik 02.jpg

IDUN VIK

Idun Vik (1985) er utdannet skuespiller ved Guildford School of Acting, og virker utøvende, skapende og som produsent. De siste årene har hun hatt base i Bergen, og jobbet for og med bl.a. BIT Teatergarasjen, Den Nationale Scene, Cornerteateret og en rekke prosjekter i det frie feltet. Hun har initiert og utviklet prosjekter som Cornerstone, konsertserien MusikalDIGG og Lykkeparadigmet,  spilt flere roller på Den Nationale Scene, i Post Capitalistic Auction m.m.  Idun har også jobbet med formidling for BIT Teatergarasjen, og mottar Statens arbeidsstipend for yngre kunstnere 2018-2019. Utgjør den ene halvdelen av Vik & Lie. 

MIRIAM.jpg

MIRIAM PRESTØY LIE

Miriam Prestøy Lie (1980) er regissør og jobber på institusjonsteatre og i det frie feltet. Hun har også utviklet flere scenetekster og dramatiseringer, og var med i det første kullet av husdramatikere på Dramatikkens Hus. Siden 2013 har hun vært programansvarlig for Teaterfestivalen i Fjaler, som på få år har etablert seg som en nasjonal teaterbegivenhet. Miriam regisserte nylig Alt det lyse og alt det mørke og Engelen frå Kobane på Sogn og Fjordane teater –som  begge nominert til Hedda i 2019. Aktuell med Vårløysning på Det norske teateret vinteren 2020. Utgjør den andre halvdelen av Vik & Lie.

ELIN GRINAKER

bottom of page