top of page
BDF 2022 banner .jpg

Som i første utgave, har Cornerstone i forbindelse med Bergen Dramatikkfestival 2022 invitert skrivende til å sende inn tekster som kan bli del av programmet. Innen fristen fikk vi inn hele 64 bidrag av 50 ulike dramatikere. Festivaljuryen har nå valgt ut tre tekster som skal iscenesettes og fremføres på festivalen i august. Vinnertekstene annonseres 11. mai!

 

Dramatikerne bak hvert bidrag honoreres med 20 000 kr. 

 

I utlysningen het det at tekstene ikke kan ha vært oppført tidligere, men utover det er vi åpne for materiale som retter seg mot alle målgrupper, skrevet i alle slags former, og fra alle slags ståsteder. Festivalen har et bevegelig forhold til hva dramatikk er og kan være. Vi ønsker oss materiale som har egenart, som løfter seg fra papiret og inviterer til iscenesettelse. Vi er interessert i å løfte perspektiver og formspråk som kan utvide og berike teaterscenen på Vestlandet – hvilket er konteksten festivalen springer ut ifra.

Søkere kunne sende inn tekst alene, eller be om å bli vurdert i sammenheng med et spesifikt kunstnerisk team. Dette kan være aktuelt for aktører som jobber med en kollektiv eller auteur-basert tilnærming, eller som på andre måter utvikler materiale for eller med bestemte utøvere knyttet til seg. Tekstforfatter(ne) og eventuelt andre medvirkende oppgis i søknaden – juryeringen er ikke anonym.

Tekstene vil inngå i et bredt sammensatt festivalprogram av kunstneriske, faglige og sosiale arrangementer. 

Bergen Dramatikkfestival ble arrangert for første gang i 2020, til strålende mottakelse av lokal og nasjonal presse, publikum og involverte. Vi presenterte et ambisiøst program med urpremierer, verkstedsvisninger, lesninger, fagprogram og festligheter – og sikter minst like høyt nå når vi planlegger den andre utgaven. Ønsket er å etablere Bergen Dramatikkfestival som en tilbakevendende teaterbegivenhet på Vestlandet – en biennale som måler temperaturen på, utforsker, utfordrer og feirer samtidens former for scenetekst.

Bergen Dramatikkfestival 2022 er støttet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord, Dramatikkens hus, Vestland fylkeskommune og Bergen kommune.
 

Les om Bergen Dramatikkfestival 2020

FESTIVALJURY

ELIN GRINAKER

Elin Grinaker (1976) er utdannet dramaturg ved Institut for Dramaturgi på Aarhus Universitet. Hun er programdramaturg på Black Box teater og dramaturg på Østfold Internasjonale Teater, og gjør regelmessig frilansoppdrag både for det frie feltet og for institusjoner. Samarbeidspartnere inkluderer Lisa Lie, Jenny Hval, Demian Vitanza, Lars Kaalund, Lene Therese Teigen, Artilleriet Produksjoner og Miriam Prestøy Lie. Nylig dramatiserte hun Naja Marie Aidts Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake – Carls bok sammen med Trine Wiggen for Nationaltheatret. Elin har jobbet tett med Idun Vik i utviklingen av Cornerstone, og var medredaktør i antologien med tekstene fra Bergen Dramatikkfestival 2020, utgitt av Cornerstone forlag i forbindelse med festivalen. 

CECILIE LØVEID

Cecilie Løveid (1951) er en av våre mest spilte samtidsdramatikere, og regnes som en av de betydeligste lyrikerne i norsk litteratur. Hun er den norske samtidsdramatikeren som er oftest spilt i utlandet, ved siden av Jon Fosse. Løveid har mottatt en lang rekke priser for sitt forfatterskap, og har vunnet den nasjonale Ibsenprisen hele tre ganger; i 1999 for stykket Østerrike, i 2014 for Visning, og i 2017 for VÅR ÆRE/VÅR MAKT som hun skrev sammen med Tore Vagn Lid, og som også fikk Heddapris for beste scenetekst. For hennes siste diktsamling Vandreutstillinger fikk Løveid både Kritikerpris og Bragepris, og nylig ble hun tildelt Triztan Vindtorn poesipris. Høsten 2021 er hun aktuell med en ny utgivelse.

HJB idun vik 02.jpg

IDUN VIK

Idun Vik (1985) jobber bredt i scenekunstfeltet, som skuespiller, produsent, dramaturg og konseptutvikler. De siste årene har hun hatt base i Bergen, og vært tilknyttet BIT Teatergarasjen, Den Nationale Scene og Cornerteateret i tillegg til utvikling av prosjekter i det frie feltet. Hun har bl.a. initiert og utviklet Cornerstone, Bergen Dramatikkfestival, Lykkeparadigmet og konsertserien MusikalDIGG, spilt flere roller på Den Nationale Scene, i Post Capitalistic Auction m.m. Idun har også jobbet med formidling for BIT, og mottok Statens arbeidsstipend for yngre kunstnere 2018-2019. Var i perioden 2019-2020 gjestekurrator på Cornerteateret sammen med Miriam Prestøy Lie (Cornerstone v/ Vik & Lie). Idun er kunstnerisk leder for Bergen Dramatikkfestival, og for tiden dramaturg på DNS.

MIRIAM.jpg

MIRIAM PRESTØY LIE

Miriam Prestøy Lie (1980) er regissør og jobber på institusjonsteatre og i det frie feltet. Hun har også utviklet flere scenetekster og dramatiseringer, og var med i det første kullet av husdramatikere på Dramatikkens Hus. Siden 2013 har hun vært programansvarlig for Teaterfestivalen i Fjaler, som på få år har etablert seg som en nasjonal teaterbegivenhet. Nylige regiarbeider inkluderer Min middag med André og Tordivelen flyg i skumringa på Det Vestnorske Teateret (nominert til BTs Kritikerpris 2020), Vårløysing på Det Norske Teateret, Alt det lyse og alt det mørke på Teater Vestland/SoFT (nominert til Heddapris 2019), Engelen frå Kobane på SoFT og Hordaland teater (nominert til Heddapris 2019). Kommende prosjekter inkluderer Dette livet eller det neste på Østfold Internasjonale Teater.

08 - LoveidCecilie foto Helge Skodvin.jp
ELIN.jpg
bottom of page