12 - 24. etasje.jpg

Om en brann, følgefeil og ansvarsfraskrivelse 

En selfie på avveie. En dødsbrann som kunne vært unngått. Og ansvarshavere som fraskriver seg skyld.

24. ETASJE er en scenetekst om følgefeil – fritt etter dødsbrannen i Grenfell Tower i London 14. juni 2017. Brannen i boligblokken på 24 etasjer førte til at over 70 mennesker mistet livet. Gjentatte varslinger fra beboerne om dårlig brannsikkerhet ble i forkant av hendelsen ignorert av kommunen, og brannen har ført til et økt fokus på sosial ulikhet. Bare i Storbritannia finnes det over en halv million sosialboliger med store feil og mangler. Men brannen avdekker også hvordan grådighet kan ta bolig enkeltmennesker uavhengig av klassetilhørighet. Det eneste demokratiske ved en brann er selve brannen. Flammene gjør ikke forskjell på mennesker, dyr eller gjenstander.

VERKSTEDSVISNING

Bergen Dramatikkfestival 

27. august 2022, kl 14:00

Marinehallen

Bill: 100/50 kr (festivalpass)

Kreditter

Tekst: Hanne Ramsdal

Regi: Miriam Prestøy Lie

Skuespillere: Sacha Slengesol Balgobin, Irene Waage og Amalie Mikkelsen Vere

Støttet av: Dramatikkens hus

hanner ramsdal 24etasje.jpeg

Hanne Ramsdal

Dramatiker

Hanne Ramsdal (f. 1974) er utdannet litteraturviter og avsluttet i 2017 en master i teater ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun er opptatt av å fremme stemmer vi ofte ikke hører og jobber med tekst og iscenesettelse innen litteratur, film, teater og kunstprosjekter. I 2016 ble hun sammen med skuespiller Rebekka Nystabakk valgt ut til å gjøre utstillingen Celledeling kuratert av Munchmuseet og UKS, basert på tekster av innsatte i Oslo fengsel. Våren 2017 ble sceneteksten Svømmerne vist ved Dramatikkfestivalen i Oslo. Det dokumentariske korverket hennes FA(R)EN ble presentert på Høstutstillingen 2018, og ved Cornerstone i Bergen høsten 2019. Hanne har erfaring med regi av kortfilm og devising innenfor scenekunstfeltet. I løpet av masteren i teater på KHiO har hun også utforsket iscenesettelse av egne tekster, blant annet med monologen God Morgen. Hun har også vært med på utviklingen av tekst til ballett/operaprosjektet Her av Erik Dæhlin og Silje Aker Johnsen, vist ved Den Norske Opera våren 2018. Høsten 2019 kom hennes andre roman Jeg kaller deg Pjotr på Gyldendal forlag – til strålende kritikker. Våren 2022 var hun både dramatiker og aktør under Ibsen Scope i Skien, med What next, en aksjonistisk perfomance om ytringsfrihet og Julian Assange.

MIRIAM 24etasje.jpg

Miriam Prestøy Lie

Regissør

Miriam Prestøy Lie (f.1980) er regissør og jobber på institusjonsteatre og i det frie feltet. Hun har også utviklet flere scenetekster og dramatiseringer, og var med i det første kullet av husdramatikere på Dramatikkens Hus. Siden 2013 har hun vært programansvarlig for Teaterfestivalen i Fjaler, som på få år har etablert seg som en nasjonal teaterbegivenhet. Nylige regiarbeider inkluderer Min middag med André og Tordivelen flyg i skumringa på Det Vestnorske Teateret (nominert til BTs Kritikerpris 2020), Vårløysing på Det Norske Teateret, Alt det lyse og alt det mørke på Teater Vestland/SoFT (nominert til Heddapris 2019), Engelen frå Kobane på SoFT og Hordaland teater (nominert til Heddapris 2019) og Dette livet eller det neste (Østfold Internasjonale Teater, 2022), og De ansatte (DNS, 2022).

Sacha Slengesol Balgobin

Skuespiller

Sacha Slengesol Balgobin er frilans skuespiller med utdannelse fra Westerdals Oslo Act. Hun har base i Oslo og jobber så ofte hun kan i Bergen. Etter utdanning har hun vært innom Brageteateret og spilt forestillinger i det frie feltet i Oslo. Hun jobber innen film og tv og har hatt roller i kortfilmer og tv-serier. Sacha er skapende skuespiller som ellers underviser, caster, skriver manus for film og teater og snuser på impro. Gjennom Unge Viken Teater har hun skrevet radioteater og utgitt en monolog i Unge Viken Teaters "Antologi 2021". Hun har fått sin første prosjektstøtte fra kulturrådet og jobber med å utvikle sin første forestilling.

MEDVIRKENDE

Sacha Slengesol Balgobin 24etasje.jpg
Irene-Waage 24etasje.jpg

Irene Waage

Skuespiller

Irene Waage er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, KHiO (2002-2005), og kom til Den Nationale Scene i 2006 etter å ha gjestet Riksteatret og Rogaland Teater. Hun har også vært tilknyttet Teater Vestland og Det Vestnorske Teateret ved flere anledninger. På Det Vestnorske Teateret har hun bla. spilt monologen Berre ein spøk (2015) og Namnet (2016). På DNS har hun medvirket i en rekke forestillinger, i de senere årene blant annet Familien som kunne snakke om alt, Plutselig står jeg igjen med meg selv i hånden og ser utover byen, Hellemyrsfolket, Anne Pedersdotter, Erasmus Montanus og Lazarus

Amalie 24etasje.JPG

Amalie Mikkelsen Vere

Skuespiller

Amalie Mikkelsen Vere (f.1996) er skuespiller fra Sandnes. Hun ble ferdig utdannet fra skuespillerutdanningen ved Nord Universitet (HINT) i 2020, og hadde sin debut på Den Nationale Scene året etter hvor hun spilte Anna Lisa i Barna fra Frostmofjellet. Nå frilanser hun og har sin base i Bergen og Stavanger hvor hun spiller teater, driver med improvisasjon og skriver.