top of page

PROGRAM 2019

9 mars 2019

En poetisk beretning om graviditet i migrasjonens fotspor

 

Cornerstones første arrangement som gjestekuratorer er en iscenesatt lesning av den svensk-iranske poeten, dramatikeren og aktivisten Athena Farrokhzad. Teksten fremføres av Iselin Shumba i Kjersti Horns regi, og har for anledningen blitt oversatt fra svensk til nynorsk av Camara Lundestad Joof og Kristina Leganger Iversen.

Etter lesningen inviterer vi til samtale med Farrokhzad og de medvirkende, moderert av Idun Vik. Etterfulgt av åpningsfest!

Odalen-blå-01.jpg

ODALEN AV EIRIK WILLYSON

21 mars 2019

Metafiksjon og uoppfylte drømmer

 

Dramatiker og utøver Erik Willyson fremfører utdrag fra monologprosjeket sitt Odalen, som handler om arbeidet med å skrive romanen Odalen. Teksten skifter hele tiden perspektiv, og fremføres sammen med musiker Martin Langlie, et mikrofonstativ, noen trommer og en modulærsynth. 

Etter visningen blir det kunstnersamtale med Willyson og Langlie ledet av Marit Eikemo. 

POESDIGG + CORNERSTONE:

Fredrik Høyer & Bendik Baksaas med gjester

12 april 2019

Ustoppelige teksttirader og dundrende bass

Cornerstone og Poesidigg slår seg sammen om en helaften med dramatiker og poetkomet Fredrik Høyer som hovedgjest.

Høyer og musiker Bendik Baksaas fremfører

tekst og musikk under tittelenTil alt ute, og vi spør oss;

Er dette dramatikk? Poesi? Konsert? Performance?

Kvelden bringer rytmisk brillians og suggererende basstoner, samtale, opplesning og forestilling. Vi får også oppleve poetrakettene Tora Døskeland og Fredrik Hagen, og kveldens vert er Poesidiggs egen Henning Bergsvåg.

Til alt ute-rosa-01.jpg
De ansatte-gul-01.jpg

DE ANSATTE AV OLGA RAVN

2 mai 2019

Sanselig sci-fi fra fremtidens arbeidsliv

Olga Ravns roman De ansatte fikk panegyriske kritikker da den utkom i Danmark i 2018. Boka er konstruert som en serie vitnesbyrd fra menneskelige og menneskelignende ansatte på «Det sekstusende skip», og undersøker grensegangen mellom mennesker og ting, og hva det vil si å være i live.  For Conernerstone skal romanen oversettes av Elin Grinaker, og iscenesettes av Miriam Prestøy Lie. 

Vi inviterer til work-in-progress visning etterfulgt av samtale

med Olga Ravn og Elin Grinaker. 

SVØMMERNE AV HANNE RAMSDAL

20 juni 2019

Sommerfri ungdom i et svømmebasseng

Svømmerne er fritt basert på en faktisk hendelse fra 2014 da en 17 år gammel gutt druknet i Tøyenbadet i Oslo. I en blanding av fakta og fiksjon skildrer Hanne Ramsdal ungdom, tap og politisk tilkortkommenhet.

Visningen etterfølges av en samtale mellom Hanne Ramsdal og teaterkritiker Charlotte Myrbråten om hvordan virkeligheten kan behandles i teatret, og med hvilken virkning.  

Svømmerne-blå-01.jpg

SKRIVEWORKSHOP MED HANNE RAMSDAL

7-8 september 2019

To-dagers skriveverksted 

 

På skriveverkstedet vil Hanne Ramsdal dele erfaringer og metoder fra arbeid med scenetekster basert på dokumentarisk, biografisk og funnet materiale. Deltakerne utfordres til å skape korte scenetekster både alene og i grupper,  som testes ut og bearbeides i løpet av verkstedet. Åpent for skuespillere, scenekunstnere, forfattere og andre interesserte!

FØLELSENES POLITIKK

av og med Maria Kjos Fonn, Lone Aburas,

Kayo Chingonyi og Sandra Kolstad 

29 september 2019

-Internasjonal forestilling om noen av de mest betente emnene i dagens Europa

Klimaendringer, rasisme og økende forskjeller vekker sterke følelser verden over. Men hvem er det egentlig som har lov til å være sint? Hvilke følelser er lov? Og hva betyr det at noen er privilegerte nok til å heve seg over følelsene? Tre  toneangivende, unge forfattere fremfører nye tekster om følelser, språk og politikk – tonesatt av Sandra Kolstad. Gjestespill fra Litteraturhuset i Oslo.

Faren-lilla-01.jpg

FA(R)EN AV HANNE RAMSDAL

6 oktober 2019

Dokumentarisk korverk om marginaliserte menn


I FA(R)EN møter vi anonymiserte fedre og en barnløs mann. De forteller om kvinner, barn, savn og sinne knyttet til manglende kontakt med egne barn etter brudd – og om en frykt for å få barn i et Norge hvor fars rettigheter i barnefordelingssaker er nær null. Verket fremføres av det bergensbaserte mannskoret Arme Riddere, og har tidligere vært presentert som del av Høstutstillingen 2018. 

KOLLEKTIV SKRIVING 

MED TALE NÆSS

16-20 oktober 2019

Språk og motspråk

Den prisbelønte forfatteren, dramaturgen og dramatikeren Tale Næss er for tiden stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo, og kommer til Bergen for å holde et fire-dagers kurs om forskningsprosjektet sitt kollektiv skriving. Scenekunstnere, forfattere og andre kunstnere med interesse for tekstarbeid oppfordres til å melde seg på. I forbindelse med kurset blir det også et åpent foredrag om Tales metoder og praksis, og en samtale om polyfone strategier for tekst i teatret. 

Kollektiv-rosa-01.jpg

ORATORIUM AV MARI HESJEDAL

14 november 2019

Om solkonger, forfall og uendelig vekst 

 

Ludvig 14. lever i en boble av rikdom, blanke flater og uendelig vekst. Han liker gull. Han vil være vakker. Han pynter på seg selv, omgivelsene – og sannheten. Akkurat som oss? Hva gjør ikke vi for å slippe å bli minnet på hvor lite som skiller oss fra en dynge med kompost?

I ORATORIUM utforsker dramatiker Mari Hesjedal spennet mellom forfall og perfeksjon, fritt inspirert av livet til Ludvig 14. og Thomas Hylland Eriksen sitt begrep «overheating». Velkommen til arbeidsvisning på Cornerteateret,

i samarbeid med  Dramatikkens hus.

CORPUS

AV AINA VILLANGER & TORMOD LINDGREN

16-17 november 2019

Figurteater som reiser inn og nesten ut av kroppen 

 

CORPUS er en forestilling for barn og unge om grenselandet mellom liv og død. Scenen er en operasjonsstue, og vi møter en liten jente som skal opereres. Når hun bedøves er det som om en del av henne svever vekk fra operasjonsbordet til et magisk sted, men plutselig må hun tilbake. Når hun våkner er alt som normalt. Hva var det som skjedde?

 

Velkommen til en sensitiv, visuell og tekstlig finstemt forestilling for barn på syv år og oppover, med tekst av den kritikerroste poeten Aina Villanger. 

bottom of page