NY FESTIVAL FOR NY DRAMATIKK

27.-30. august går Bergen Dramatikkfestival av stabelen for første gang noensinne! Cornerteateret er stedet, og på programmet står urpremierer, gjestespill, verkstedsvisninger, lesninger, fagprogram og festligheter. Festivalen blir en pilot på det vi ønsker å etablere som en tilbakevendende teaterbegivenhet på Vestlandet – en biennale som måler temperaturen på, utforsker, utfordrer  og feirer samtidens former for scenetekst. Festivalen har et bevegelig forhold til hva dramatikk er og kan være, og søker å løfte formspråk og perspektiver som kan utvide og mangfoldiggjøre teaterscenen på Vestlandet. 

Opprinnelig skulle festivalen funnet sted i mai 2020, men som følge av Covid-19 har arrangementet blitt utsatt til august. Vi har jobbet intenst med å flytte de ulike brikkene, og når noen programposter har gått bort, har nye kommet til. Vi er utrolig stolte av det endelige programmet. Vi åpner dørene til Cornerteateret i tråd med de til enhver til gjeldende smittevernstiltak, og har valgt å  konsentrere festivalen rundt analoge møter med mindre publikumsgrupper fremfor digitale løsninger. Som et nytt initiativ vil vi på vår første festival hegne om det vi anser som teaterets grunnpremiss: å i felleskap dele opplevelser i ett og samme rom. Det blir ingen strømming. Vi tror vi best ivaretar tekstene og kunstnerne på programmet ved å insistere på scenekunsten egenart.

Det kunstneriske programmet er nå lansert og billettsalget er i gang. På grunn av smitteverntiltak er det begrenset med plasser til hvert arrangement, så vi anbefaler å være tidlig ute om du vil sikre deg plass. I begynnelsen av august lanserer vi et knippe faglige programposter. 

Vi gleder oss til å sette Cornerteateret i smittefri kok, og fylle huset med ny dramatikk, lokale og tilreisende kunstnere, kjente og ukjente publikummere. Hjertelig velkommen til Bergen Dramatikkfestival 27.-30. august! 

AGENDA & BILLETTKJØP HER

TRE TEKSTER FRA ÅPEN UTLYSNING

Vinnertekstene fra den åpne utlysningen vi lanserte i forbindelse med festivalen er endelig klare.  Vi fikk inn til sammen 68 bidrag som samlet speiler det brede spennet som samtidens former for scenetekst favner.  At vi fikk inn så mange bidrag fra både nye og etablerte stemmer tar vi som en stor tillitserklæring. Vi har lest oss gjennom bunken med ydmykhet og begeistring, og vært gjennom mange vurderingsrunder. Det er med stolthet at vi nå presenterer de tre vinnertekstene som skal fremføres som iscenesatte lesninger på festivalen.  Les uttalelse fra festivaljuryen her

BDF bannere august- BDF MASTER.006.jpeg

OH, KULTURMANNEN

Et frigjørende ballespark til kulturens dinosaurer

27. august 2020, urframføring

BDF bannere august- BDF MASTER.005.jpeg

MØRKE - FIENDEN I OSS

Flerstemt fortelling om en tilværelse på bristepunktet

28. august 2020, urframføring

BDF bannere august- BDF MASTER.008.jpeg

STORSENTER

Surrealistisk samfunnssatire om shopping, angst og empati

29. august 2020, urframføring

SAMPRODUKSJON

Blomsterstykke av Madalena Sousa Helly-Hansen & Sara Li Stensrud har urpremiere på Bergen Dramatikkfestival og åpner festivalen torsdag 27. august. Forestillingen er utviklet i samproduksjon med Cornerstone. Den norske urfremføringen av Brev til ei krigarske av Athena Farrokhzad avslutter festivalen 30. august. Oversettelsen er initiert av Cornerstone, og presenteres som en iscenesatt lesning produsert i samarbeid med Den Nationale Scene.

Bannere 2020.003.jpeg

BLOMSTERSTYKKE

Et rasende sørgespill med kronblad fine som hud

27. og 29.  august 2020, urpremiere

BDF bannere august- BDF MASTER.010.jpeg

BREV TIL EI KRIGARSKE 2

En beretning om morskap, vold og kjærlighet

30. august 2020, norsk urfremføring

FILMATISERINGER

Noen poster fra maiutgaven av festivalen har inntatt ny form for programmet i august. Vi er stolte av å presentere den en rykende ferske filmatiseringen av Tyngde av Demian Vitanza , regissert av Thomas Østbye, som på Cornerteateret skal vises som utekino med live musikk. Vi viser også en filmatisering av Svaghetens parti av svenske Felicia Mulinari, en produksjon utviklet for programserien Amfi som tar sikte på å utforske og utvikle svensk samtidsdramatikk blant annet ved å la litterære stemmer skrive for scenen. 

TYNGDE BANNER.jpeg

 TYNGDE

Filmatiserte scenedikt fra det hinsidige 

28. august, utekino med live musikk

BDF bannere august- BDF MASTER.009.jpeg

SVAGHETENS PARTI

Lyrisk skildring av svakhetens paradoks

30. august 2020, norgespremiere

PROSESSVISNING

Noen av programpostene er prosjekter i emning eller utvikling. Dette inkluderer Løgn varer lengst av Aslak Moe som bare et et par uker unna premiere, og blodferske SEMMELWEIS.MATERIALE av Cecilie Løveid som presenteres som en verkstedsvisning på festivalen.

BDF_Løveid_banner.jpg

SEMMELWEIS.MATERIALE

Cecilie Løveid setter det mannlige geniet på plass

30. aug 2020, prosessvisning

BDF bannere august- BDF MASTER.004.jpeg

 LØGN VARER LENGST

Dokumentarisk fortelling om en far i kamp med systemet

28. august 2020, førpremiere 

LESNING

Birdface av Runa Borch Skolseg presenteres som en lesning med skuespiller Stine Robin. 

Birdface banner.jpeg

BIRDFACE

Et forsøk på å kollidere med skjebnen

29. aug 2020, lesning

Bergen Dramatikkfestival arrangeres av Cornerstone. Det kunstneriske programmet er utviklet av Idun Vik i samarbeid med Miriam Prestøy Lie og Elin Grinaker. Ingvild Bjørnson bistår som koordinator og Marthe Melheim jobber på festivalen som praktikant gjennom Tekstallianse.

Festivalen støttes og/eller samarbeider med Norsk Kulturråd, Vestland fylkeskommune, Fritt Ord, FFUK,  Bergen kommune, Dramatikkens hus, Cornerteateret, Den Nationale Scene og Proscen.

Cornerstone lys blå-grønnn.png