BDF 2022 bannere - drodling-kopi.001.jpe

Bergen Dramatikkfestival gikk av stabelen for første gang i 2020, til strålende mottakelse av lokal og nasjonal presse, publikum og involverte. En ny utgave av festivalen planlegges 25.-28. august 2022!

 

2020-festivalen ble regnet som en pilot, og omfattet et ambisiøst program med urpremierer, verkstedsvisninger, lesninger, fagprogram og festligheter. Vi sikter minst like høyt nå når vi planlegger den andre utgaven. Ønsket er å etablere Bergen Dramatikkfestival som en tilbakevendende teaterbegivenhet på Vestlandet – en biennale som måler temperaturen på, utforsker, utfordrer og feirer samtidens former for scenetekst.

 

I vår lanserte vi en OPEN CALL der skrivende ble invitert til å sende inn tekster som kan bli del av programmet.  Fristen for innsendelse er nå ute, og vi har fått inn over 60 tekster av 50 ulike dramatikere. Festivaljuryen skal nå lese, diskutere og kåre tre tekster som fremføres på festivalen, iscenesatt av profesjonelle skuespillere og regissører. 

 

Tekstene vil inngå i et bredt sammensatt program komponert av kunstneriske, faglige og sosiale arrangementer. Vi ser det som verdifullt å presentere både fullskala produksjoner og mer stuntpregede visninger innenfor samme festival, og etterstreber et mangfold av ulike formater, strategier og ståsteder.

Bergen Dramatikkfestival ønsker både nye og etablerte aktører fra det lokale, regionale, nasjonale og nordiske feltet velkommen. Vi gleder oss til å samle kunstnere, fagpersoner og publikummere for å videre utforske hvor sceneteksten er på vei!

Mer om OPEN CALL 2022

Omtale av første utgave:

 

Bergen Dramatikkfestival er uten tvil noe av det mest spennende som har skjedd i scenekunstfeltet på Vestlandet på lenge.

.. Beundringsverdig spennvidde.

.. Både det bredt sammensatte programmet og mylderet av lokale og nasjonale krefter som var sysselsatt i løpet av festivalen, vitner om en festival det er grunn til å ha store forventninger til i fremtiden.

– Scenekunst.no, Judith Dybendal

.. det er et imponerende program som har kommet på plass på festivalen, med urpremierer, norgespremierer, filmvisninger, debatter og foredrag.  Ikke minst er både programkatalogen og antologien veldig forseggjort, og ønsket om å løfte frem dramatikere, både helt ferske og etablerte størrelser som Cecilie Løveid, på en skikkelig måte lyser ut av begge trykksakene. 

– Norsk Shakespearetidsskrift, Charlotte Myrbråten

Bergen Dramatikkfestival iscenesetter de store samtalene vi har med oss selv, den henvender seg til samtiden. Jeg merker at jeg lytter. At jeg forsøker å tenke meg om. 

– Vagant, Kristoffer Krikhus

Mer om Bergen Dramatikkfestival 2020 

Bergen Dramatikkfestival arrangeres av Cornerstone, med Idun Vik som kunsterisk leder, Miriam Prestøy Lie og Elin Grinaker som kunstneriske rådgivere, og Ingvild Bjørnson som koordinator.

Tekster som sendes inn til den åpne utlysningen vurderes av Vik, Lie, Grinaker og Cecilie Løveid.

Cornerstone er støttet av Norsk Kulturråd og Bergen kommune.