top of page
Birdface banner.jpeg

Et forsøk på å kollidere med skjebnen

Birdface er en syret, gotisk og monstrøs tekst som arbeider i et sjangeroverskridende tekstunivers. Teksten skriver frem et landskap som skifter mellom ulike myter, karakterer og verdensbilder. Birdface forsøker å kollidere med skjebnen! 

Vi inviterer til lesning av Birdface av Runa Borch Skolseg – en helt egen stemme i det norske scenekunstfeltet vi ikke ville vært foruten. Teksten leses av skuespiller Stine Robin som ser frem til å gi seg i kast med denne uregjerlige materien. 

Her kan du lese mer om bakgrunnen for Birdface
Tre spørsmål til Runa Borch Skolseg

LESNING

29. aug 2020, kl 19:00

Cornerteateret, Søylesalen

75/50kr

Bergen Dramatikkfestival

9.jpg

RUNA BORCH SKOLSEG

Dramatiker

Runa Borch Skolseg (f. 1988) er dramatiker, redaktør og forfatter. Hun har blant annet skrevet stykkene Det siste epos, peer/bitch og vært redaktør for Mette Edvardsen, Koreografi og Verk produksjoner. Hun har arrangert seminarer for institusjoner som Black Box teater og Kunsthøgskolen i Oslo og skrevet kritikk for scenekunst.no. Fra 2020-2021 er hun assosiert kunstner på Black Box som en del av det interdisiplinære kollektivet Carrie. Våren 2020 utkom diktsamlingen Bois på Kolon Forlag. 

IMG_6166.jpeg

STINE ROBIN BERG

Skuespiller

Stine Robin er utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun ble uteksaminert høsten 2015 og fikk et engasjement ved Den Nationale Scene i Bergen hvor hun nå er fast ansatt. Stine Robin har spilt  store roller som Ophelia i Stefan Larssons oppsetning av Hamlet, Tonje i Tonje Glimmerdal, og tittelrollen i Hedda Gabler. Våren 2016 spilte hun Kvinna i Vinter av Jon Fosse på DNS og Festspillene i Bergen –  som høstet gode kritikker og også ble del av den kunstneriske gaven til kongeparets 80års-dag. Høsten 2019 gjestet Stine Robin Haugesund teater i rollen som Helena i En midtsommernattsdrøm, før hun dro hun tilbake til hjemtraktene hvor hun jobbet ved Teatret vårt i Molde med monologen Evig søndag av Linnéa Myhre.

bottom of page