Et forsøk på å kollidere med skjebnen

Birdface er en syret, gotisk og monstrøs tekst som arbeider i et sjangeroverskridende tekstunivers. Teksten skriver frem et landskap som skifter mellom ulike myter, karakterer og verdensbilder. Birdface forsøker å kollidere med skjebnen! 

Vi inviterer til lesning av Birdface av Runa Borch Skolseg – en helt egen stemme i det norske scenekunstfeltet vi ikke ville vært foruten. Teksten leses av skuespiller Stine Robin som ser frem til å gi seg i kast med denne uregjerlige materien. 

Her kan du lese mer om bakgrunnen for Birdface
Tre spørsmål til Runa Borch Skolseg

LESNING

29. aug 2020, kl 19:00

Cornerteateret, Søylesalen

75/50kr

Bergen Dramatikkfestival

RUNA BORCH SKOLSEG

Dramatiker

Runa Borch Skolseg (f. 1988) er dramatiker, redaktør og forfatter. Hun har blant annet skrevet stykkene Det siste epos, peer/bitch og vært redaktør for Mette Edvardsen, Koreografi og Verk produksjoner. Hun har arrangert seminarer for institusjoner som Black Box teater og Kunsthøgskolen i Oslo og skrevet kritikk for scenekunst.no. Fra 2020-2021 er hun assosiert kunstner på Black Box som en del av det interdisiplinære kollektivet Carrie. Våren 2020 utkom diktsamlingen Bois på Kolon Forlag. 

STINE ROBIN BERG

Skuespiller

Stine Robin er utdannet skuespiller ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun ble uteksaminert høsten 2015 og fikk et engasjement ved Den Nationale Scene i Bergen hvor hun nå er fast ansatt. Stine Robin har spilt  store roller som Ophelia i Stefan Larssons oppsetning av Hamlet, Tonje i Tonje Glimmerdal, og tittelrollen i Hedda Gabler. Våren 2016 spilte hun Kvinna i Vinter av Jon Fosse på DNS og Festspillene i Bergen –  som høstet gode kritikker og også ble del av den kunstneriske gaven til kongeparets 80års-dag. Høsten 2019 gjestet Stine Robin Haugesund teater i rollen som Helena i En midtsommernattsdrøm, før hun dro hun tilbake til hjemtraktene hvor hun jobbet ved Teatret vårt i Molde med monologen Evig søndag av Linnéa Myhre.

Cornerstone lys blå-grønnn.png