top of page
Bannere 2020.003.jpeg

Et rasende sørgespill med kronblad fine som hud 

I BLOMSTERSTYKKE går Sousa & Stensrud inn i sorgen og sola. De stirrer Døden storøyd inn i kjeften, og plyndrer hagen for å se om det finnes noen trøst der. Stykket er en protest, en elegi, et forsøk på forsoning, et forsøk på å komme fri, et sted der sorgen får folde seg ut så monstrøs som bare sorgen kan bli. Publikum tas inn i et sorglaboratorium, der fortvilelsen plukkes fra hverandre til rå stykker av raseri, opphisselse, ensomhet, sult – sånn blomstene plukkes fra hverandre til blomsterkronene står tilbake som bittesmå, ødelagte hender.

 

I BLOMSTERSTYKKE stiller Sousa & Stensrud spørsmål som kanskje bare blomster kan svare på:

 

marikåpe / nattfiol / ridderspore / hestehov / tiriltunge / kattehale / nøkkerose / rosenknopp / sverdlilje / gjøksyre / groblad / sårblad / forglemmegei / forglem meg fort / brennesle / brenn meg opp

 

Stykket er en samproduksjon mellom Sousa & Stensrud og Cornerstone, og har urpremiere på Cornerteateret under Bergen Dramatikkfestival.

URPREMIERE

27. aug 2020 kl 19:00 

29. aug 2020 kl 14:00

Cornerteateret, Kongesalen 

200/150kr

Bergen Dramatikkfestival

Her kan du lese mer om bakgrunnen for Blomsterstykke
Tre spørsmål til Sousa & Stensrud

Kreditter

Tekst og iscenesettelse: Madalena Sousa Helly-Hansen & Sara Li Stensrud

Skuespiller: Madalena Sousa Helly-Hansen

Utsideøye: Svein Paulsen 

Plakatbilde: Black Iris av Georgia O'Keeffe

Støttet av Norsk kulturråd og Dramatikkens hus 

Samproduksjon: Cornerstone / Vik & Lie

2HO_foto_erika_hebbert.jpg

Madalena Sousa Helly-Hansen

Skuespiller, tekst og iscenesttelse

Helly-Hansen (f. 1987) er skuespiller utdannet ved HiNT og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har jobbet ved flere av landets teatre, som Det Norske Teatret, Brageteatret, Haugesund Teater, Hordaland Teater og Sogn og Fjordane Teater. Sentrale arbeider inkluderer monologforestillingen Engelen frå Kobane som ble nominert til Heddaprisen i 2019. Hun var nylig å se i Mare av Lisa Lie, og som Alida i Trilogien/Andvake av Jon Fosse på Det Norske Teatret. Våren 2020 spiller hun i Solaris ved Nordland Teater.

Foto: Erika Hebbert

Sara Li Stensrud svarthvitt_Nett_ foto M

Sara Li Stensrud 

Tekst og iscenesttelse

Stensrud (f. 1979) er forfatter og teatermaker utdannet ballettpedagog og litteraturviter. Hun har skrevet scenetekster, poesi, barnebøker og en eventyrbok for voksne. Teaterarbeidene hennes blir til i tett samarbeid med skuespillerne, og inkluderer Lykkelig til mine dagers ende – Et orgastisk lærestykke fra den markedslibidinøse skogen, iscenesatt i samarbeid med Ine Marie Wilmann (Black Box 2012), og Noen kommer til å komme (Ah! Ah! Ah! Ah!) – En forviklingskomedie om flyktningkrisen, iscenesatt i samarbeid med Dag Håvard Engebråten og Madalena Sousa Helly-Hansen (Nationaltheatret, Ibsenfestivalen, 2016). Hans og Grete i parterapi  ble oppført på Norsk Dramatikkfestival 2015. Stensrud driver også omstreiferteatret Didaktisk Dukketeater.

Foto: Markus Li Stensrud 

bottom of page