top of page
MY DINNER WITH PUTIN av og med Kate Pendry

Rått og personlig om Hollywood, krig og makt

Etter et underbetalt frilansoppdrag får skuespiller Kate Pendry plutselig tilbud om å spille i en Hollywood-film med Robert De Niro, regissert av verdenskjente Nikita Mikhalkov. Hva som følger er utgangspunktet for denne kritikerroste monolgforestillingen.


Med raffinerte virkemidler får vi høre om både personlige lengsler, medias fetisjering av krig og verdensbilder i forandring. Pendry forteller om et liv under nådeløse omstendigheter, og hopper sømløst mellom arbeiderklassen i Wien i 1933, til Moskva i 2022 og til Los Angeles i 1955. Vi møter Pussy Riot, Robert De Niro og Putin. Samtidig som vi møter en skuespillerinne som spiller seg selv, som spiller en skuespiller på audition for rollen som en skuespiller som er henne selv.


«My dinner with Putin» er en hudløs og henrivende skildring av drømmer, makt og storpolitikk. Der moral og ideologisk overbevisning må vike for egen vinning.


Omtale


Nominert til Heddapris for Beste scenetekst, 2023


Nominert til Kritikerprisen for beste teaterforestilling, 2023


«Pendry’s craftswomanship, both as a writer and actor, is remarkable to say the least»

– Norsk Shakespearetidsskrift


«…årets såreste og viktigste monologforestilling»

– Aftenposten, terningkast 6


«Språket er nydelig, tidvis helt poetisk»

– Nordlys, terningkast 6


«Dette er monologkunst på sitt aller mest raffinerte»

– Dagsavisen, terningkast 5


«en virkelig god forestilling jeg ikke kan riste av meg.»

- Scenekunst.no

KJØP BILLETT

Åpningsforestilling!

Bergen Dramatikkfestival

29. aug og 30. aug 2024,

Tidspunkt kommer

Cornerteateret, Kongesalen

Varighet: 80 min

Kreditter

Tekst og skuespiller: Kate Pendry

Regissør: Mads Sjøgård Pettersen

Musiker, teknikniker og komponist: Audun Aschim

Produsent: Syv mil/ Camilla Svingen

Kamerafører: Borgar Skjelstad

Lysdesigner: Martin Maisch Brandvoll

Tekniker: Thomas Gallagher

Lyddesign: Thomas Hildebrand

Fotograf: Tormod Lindgren

DRAMATIKER OG SKUESPILLER: Kate Pendry (f. 1965 i London) har gjennom et langstrakt virke markert seg som en kontroversiell og sterkt politisk scenekunstner med stor slagkraft.

Hun flyttet til Norge i 1995. Hun er utdannet skuespiller ved Mountview Theatre School, og har skrevet og produsert over 60 forestillinger for teatret, og mange av disse har turnert internasjonalt. En gjenganger i kunstnerskapet hennes er den alltid tilstedeværende sosiale kommentaren og bruken av mørk humor, og hun er kjent for å være en sterkt politisk og kontroversiell kunstner. Pendry har vunnet flere priser, i 2010 vant hun blant annet Ibsenprisen for «Erasmus Tyrannus Rex». I 2017 ble boken om hennes liv og kunstnerskap «Demonologi – Kate Pendrys liv og kunst» utgitt.

HILDUR KRISTINSDOTTIR Foto Anders Borchgrevink

REGISSØR: Mads Sjøgård Pettersen er utdannet ved Akademi for Scenekunst 2003–2006, og har bred erfaring som skuespiller innen både teater, TV og film i tillegg til et utstrakt virke som regissør og dramaturg. Særlig har han jobbet tett med Kjersti Horn som videoregissør på en lang rekke produksjoner, og som dramaturg for Hege Haagenrud. Han har spilt roller ved teatre i hele landet. Film i utvalg inkluderer Ulrik i Nord, Per i Upperdog, Erik i Eddie the eagle, Per i Askeladden, Adrian i Cave, Marius i Den 12. mann og Helmer Hansen i Amundsen. TV i utvalg inkluderer Tom i Dag, Sverre i Lillyhammer, Fredrik Kayser i Kampen om tungtvannet, Håvard i Nobel, Martin i Lykkeland og Tommy i Wisting.

Linda Gathu.jpg
Linda Gathu.jpg
Linda Gathu.jpg
bottom of page