top of page
SAYKOLUHJEE av Tani Dibasey

How to pronounce «Psychology» SAY-KO-LUH-JEE

Hva skjer med helsevesenet vårt  når definisjonsmakten for «psykisk syk» er hentet fra fagbøker skrevet av i all hovedsak hvite (vestlige) menn? Når folk betaler 1,5k for å bli diagnostisert med ADHD og antidepressiva for det andre kaller «a lot of energy»? Eller når en far havner på psykiatrisk for å ha oppdratt barna med det han selv vil kalle kjærlighet og respekt? Er psykologtjenesten i Norge utelukkende rigget  for øvre hvit middelklasse?! Alt dette og mer kan du finne ut av om du blir med på dobbel pyskologtime med «SAYKOLUHJEE – the Bergen Experience».


Omtale


«Saykoluhjee» er både en lang samtale om psykisk helse og et multimedialt kunstverk. Kort sagt: Noe du neppe har sett maken til.


En livsviktig fornyelse.


Det som gjør «Saykoluhjee» banebrytende, er ikke bare det som sies på scenen. Det er også alle lagene som legges oppå. … Det er som om Tiktok blandes inn med teater, vorspiel, videokunst og konsert.

– Aftenposten, terningkast 6


Mentale skrik sprenger norsk teater innenfra.


Det blir en mellomting mellom en audiovisuell performance, en live podkast, et barbesøk, en fest, et klubbkonsept og det å være flue på veggen under det være seg en psykologitime eller en fortrolig samtale mellom venner.

– Dagsavisen, terningkast 6


KJØP BILLETT

Gjestespill / Bergen edition

Bergen Dramatikkfestival

30. aug  2024, kl 21:30

31. aug  2024, kl 21:00

Varighet: 90 min

Kreditter

Tani Dibasey (konsept og utøver)

Taume P. Dery (medskapende utøver)

Io Sivertsen (video design)

Jon Fosmark (lyddesign / musikk)

m.fl

Tani Dibasey (f. 1994) er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Oslo og jobber bredt i feltet  som utøver, regissør m.m. Han har utviklet og spilt i en rekke uavhengige forestillinger som har vakt oppmerksomhet og debatt, bl.a. «Rasisten», «Saykoluhjee», «Diamond Planet» og «Sorte gutter gråter ikke», sistnevnte ble tildelt Heddapris for beste teaterforestilling i 2024. Tani fikk også Heddapris for Særlig kunstnerisk innsats i 2024. I 2023 ble han Heddaprisnominert for sin rolle som «Gutten» i «Den 25. timen» av P.O. Enquist på Den Nationale Scene. Han har også medvirket i prosjekter som «DJ Pedo», «Skuddsikker vest», «Real Life» og «Unlimited Void».

HILDUR KRISTINSDOTTIR Foto Anders Borchgrevink

Taume P. Dery er stand-up komiker og, siden våren 2023, skuespiller i Oslo. Hovedsaklig jobber han som UX-designer hos DNV, og tilbyr derfor et helt unikt scenisk uttrykk ettersom han har en helt annen faglig bakgrunn enn teater og skuespill. Han gjør stand-up ved komiker-gruppen «Kanskje Standup» som har begynt å bemerke seg i Oslos humor-miljø. Taume har vært en av skaperne av sukessforestillingen «Sorte gutter gråter ikke» og gjorde sitt debut som skuespiller i bla.  «Avant-Garde» av Tani Dibasey og  «African Family Dinner» med Bridget Dery som har vært en av de sentrale rollene i «SAYKOLUHJEE» i Oslo.

Linda Gathu.jpg
Linda Gathu.jpg
Linda Gathu.jpg
bottom of page