top of page
banner du finnes.jpg

Om kjærlighet som er alt annet enn mulig

En kvinne og en mann elsker hverandre, men mannen er gift med en annen. DU FINNES er en kjærlighetshistorie mellom to mennesker, på et sted og i en tid som er alt annet enn mulig. Arne Lygres drama skildrer en stormende forelskelse mellom en forelder og en lærer – en forbudt kjærlighet som tar slutt når livet er på sitt vanskeligste. Så en dag møtes de på nytt.

DU FINNES er en enakter fra MINNETRILOGIEN som utkom i 2020. Teksten presenteres som en iscenesatt lesning i form av et lyddrama, med Marianne Nielsen og Kim Kalsås, regissert av Annika Silkeberg. 

Iscenesatt lesning/lyddrama

Bergen Dramatikkfestival 

28. august 2022, kl 14:30

Cornerteateret, Kongesalen

Bill: 100/50 kr (festivalpass)

Kreditter

Tekst: Arne Lygre

Regi: Annika Silkeberg

Musikk: Fredrik Arsæus Nauckhoff

Skuespillere: Marianne Nielsen og Kim Kalsås

Arne_lygre du finnes.jpg

Arne Lygre

Dramatiker

Arne Lygre (f. 1968) er dramatiker og forfatter. Stykkene hans er oversatt til tjue språk og iscenesatt på scener over hele verden, for det meste i Europa, men også i USA, Canada, Brasil og Kina. Minnetrilogien som kom ut høsten 2020, inneholder tre enaktere og er illustrert med bilder av kunstneren Sverre Bjertnæs. Skuespillene Jeg forsvinner (2011), Ingenting av meg (2013), La deg være (2016) og Meg nær (2019) har vunnet stor anerkjennelse de siste årene. Våren 2022 ble Lygres nyeste verk 

Tid for glede satt opp på Det Norske Teatret, og stykket er allerede solgt til flere sentrale europeiske teater, og nominert til en rekke priser.

Arne Lygre ble i 2013 innlemmet i Norsk dramakanon. En fagjury kåret de ti beste skuespillene etter Ibsen, og Jeg forsvinner var det nyeste stykket som ble inkludert i kanon. Lygre mottok Brageprisen for novellesamlingen Tid inne, Den nasjonale Ibsenprisen i 2013 for stykket Jeg forsvinner og Heddaprisen for Beste scenetekst i 2017 for La deg være
 

Annika du finnes.heic

Annika Silkeberg

Regissør

Annika Silkeberg (f. 1959) er regissør og oversetter. Hun er født i Hamburg, oppvokst i København, og lenge vært bosatt i Stockholm. For tiden har hun base i Bergen, som husregissør og dramaturg på Den Nationale Scene for Stefan Larsson. Annika begynte å regissere som 22-åring og har siden jobbet på blant annet Stadsteatrene i Stockholm, Göteborg og Malmö, Riksteatern, Östgötateatern, Teater Galeasen, Helsingborgs Stadsteater og Nationalteatret i Oslo. Nylige regiarbeider inkluderer av DETTE ER IKKE OSS av Monica Isakstuen, SLIK VAR DET av Jon Fosse, Et Dukkehjem, og De urolige på DNS, Jeg forsvinder av Arne Lygre på Aarhus teater, Beckomberga av Sara Stridsberg på Dramaten, All my dreams come true av Christian Lollike på Sibyllan/Kompani1 Teater, Jeanne d’Arc på Helsingborgs Stadsteater og Vincent River i samarbeid med STHLM PRIDE, som hun ble tildelt SKAM sin pris "för stor konst". Slikeberg regisserte BREV TIL EI KRIGARSKE 2 av Athena Farrokhzad på Bergen Dramatikkfestival 2020. 

Marianne Nielsen

Skuespiller

Marianne Nielsen (f. 1961) gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1984, og har siden vært tilknyttet blant annet Trøndelag Teater, Teatret Vårt, samt TV-, radio- og filmproduksjoner. Marianne har stått på scenen ved Den Nationale Scene siden 1988 da hun debuterte på teateret i «Gynt». Marianne er tildelt både Svend von Dürings ærespris og Pernillestatuetten for sitt skuespillerarbeid. Under Festival International Programmes Adiovisuels i Frankrike høsten 2013, vant Marianne prisen for beste kvinnelige skuespiller for TV-serien «Halvbroren», som gikk på NRK samme år. Produksjoner de siste årene inkluderer Ingenting av meg av Arne Lygre, Stort og stygt av Olaug Nilsen, Familien som kunne snakke om alt, Erasmus Monntanus, Onkel Vanja og Arv og miljø. Den siste tiden har hun spilt på Dramaten i Stockholm og en rekke andre teatre i Sverige med produksjonen SOLITAIRE av Lars Norén, regissert av Sofia Adrian Jupither.

MEDVIRKENDE

marianne nielsen du finnes.jpg
Kim kalsås du finnes.jpg

Kim Kalsås

Skuespiller

Kim Kalsås (f. 1952) er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, og gikk ut derfra i 1975. Han var ansatt i Riksteateret fra 1975 til 1979, og var også med på flere radio- og filmproduksjoner. Han debuterte på Den Nationale Scene i 1979 i «Se deg om i vrede», hvor han siden har vært fast ansatt. Sentrale roller de siste årene inkluderer Sprengt av Sarah Kane og Arv og miljø – begge  regissert av Kjersti Horn, Måken av Tsjekhov, Medealand av Sara Stridsberg og Familien som kunne snakke om alt av Christian Lollike.  

bottom of page