top of page
Følelsenes politikk-grå.jpg

//KONSERTFORESTILLING

 

 

Av og med Maria Kjos Fonn (NO), Lone Aburas (DK),

Kayo Chingonyi (UK) og Sandra Kolstad (NO)

Søndag 29. sept 2019

Kl 18:00
Cornerteateret, Kongesalen

CC: 150 kr - kjøp billett her!

Støttet av NORLA og Bokåret

Utviklet på bestilling fra Litteraturhuset i Oslo 

Gjestespill

- Internasjonal forestilling om noen av de mest betente emnene i dagens Europa

Klimaendringer, rasisme og økende forskjeller vekker sterke følelser verden over. Men hvem er det egentlig som har lov til å være sint? Hvilke følelser er lov? Og hva betyr det at noen er privilegerte nok til å heve seg over følelsene? 

 

Følelsenes politikk er en poetisk protestperformance om sinne og svartsyn, makt og avmakt, rasisme og utenforskap i dagens Europa.

 

Maria Kjos Fonn (Norge) har med sitt kritikerroste forfatterskap blitt kjent som en uredd utforsker av temaer som psykisk og fysisk vold og overgrep. Lone Aburas (Danmark) skriver med sinne og humor om rasismens og diskrimineringens mange lag i det liberale Danmark. Kayo Chingonyis (Storbritannia) tekster preges av en skarp observasjonsevne som kombineres med ubesværet letthet, rytme og flyt når han skildrer livets overgangsfaser, maskulinitet, hudfarge og fellesskap. 

 

På hvert sitt vis har disse tre forfatterne utfordret måtene vi tenker om fellesskap, språk og følelser på. Til denne forestillingen har de skrevet nye tekster, som de framfører selv til ny musikk av Sandra Kolstad. 

 

Forestillingen er en videreføring av prosjektet Den politiske kroppen av og med Édouard Louis, Athena Farrokhzad, Kristina Leganger Iversen og Sandra Kolstad, som ble urframført på Litteraturhuset i Oslo i 2017.

 

Følelsenes politikk er støttet av NORLA og Bokåret, og er utviklet på bestilling av Litteraturhuset i forbindelse med Bokmessen i Frankfurt. Forestillingen har urpremiere 25. september, og gjester Cornerteateret i Bergen ved Cornerstone / Vik & Lie før den drar videre på turné i Norge og Europa. 

MEDVIRKENDE

25.9_MariaKjosFonn_foto Jo Straube.jpg

MARIA KJOS FONN

Maria Kjos Fonn (f. 1990) debuterte med den kritikerroste novellesamlingen Dette har jeg aldri fortalt til noen i 2014. Hun ble nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris for samlingen og mottok Aschehoug forlags debutantstipend. Høsten 2018 ga hun ut romanen Kinderwhore, som ble hyllet nærmest unisont av kritikerne. VG trillet terningkast fem og skrev: "Mange har skrevet godt om at det er for jævlig å være ung. Men få har gjort det bedre enn Maria Kjos Fonn”. Vårt Lands anmelder sammenlignet Fonn med Stig Sæterbakken og skrev: «Presist og særegent om menneskelig mørke (…) Den sitter som et skudd.” For romanen ble hun nominert til Brageprisen 2018, P2-lytternes romanpris 2018, Osloprisen i Natt & Dags kåring av Årets litteratur, Bokbloggerprisen 2018, og vant Ut-Awards 2018 i Trøndelag for årets beste norske roman.

25.9_LoneAburas_foto Jo Straube.jpg

LONE ABURAS

Lone Aburas (f.1979) er en dansk forfatter. Hun debuterte i 2009 med romanen Føtexsøen, som mottok flere priser, stipender og nominasjoner. Boken ble i 2011 bearbeidet for scenen. Siden har Aburas utgitt Den svære toer i 2011, Politisk roman i 2013, Det kommer til at ske  i 2016. Hennes siste bok Det er et jeg som snakker (regnskapets time) ble utgitt på norsk i 2018, og beskrives som en «politisk og poetisk protesttale»; et rop om endring, en utfordring til å gjøre opprør og til å engasjere seg. Aburas retter en indignert penn mot et samfunn som behandler både fremmede og flyktninger med forakt. Hun gir leseren helt konkrete eksempler på denne forakten, fremfor å føre abstrakte, moralske diskusjoner.

25.9_KayoChingonyi_foto Jo Straube.jpg

KAYO CHINGONY

Kayo Chingonyi ble født i Zambia i 1987 og kom til Storbritannia i 1993. Han har utgitt heftene Some Bright Elegance (2012) og The Colour of James Brown's Scream (2016), og diktboka Kumukanda (2018) som har vunnet en rekke prestisjetunge priser. Diktene hans er også inkludert i flere antologier, som The Best British Poetry, The Emma Press Anthology of Aunts, The Emma Press Anthology of Political Poems, Out of Bounds: British Black & Asian Poetry, og Ten: The New Wave. Han har og publisert dikt, essays og anmeldelser i en rekke online- og trykte publikasjoner, i tillegg til å undervise, lage musikk, arrangere musikk- og poesi-arrangementer. Han er grunnlegger og redaktør for The Poetics of Grime, og sittende poesieredaktør for The White Review

Alle bilder av Jo Straube/Litteraturhuset

25.9_SandraKolstad_foto Jo Straube.jpg

SANDRA KOLSTAD

Sandra Kolstad (f. 1985) er en norsk musiker og komponist med en rekke kritikerroste utgivelser bak seg – senest plata Burning Love som utkom våren 2019. Hun har tidligere utgitt ep’en All that we are, og albumene Crux, (Nothing Lasts) Forever, Zero Gravity State Of Mind og San Silva. Hun har også markert seg som produsent, og har komponert musikk til flere teater- og scenekunstprosjekter, blant annet Lykkeparadigmet (2015) på BIT Teatergarasjen, Verda er ein skandale (2019) på Haugesund teater og Songfuglen (2016) på Det norske teateret som hun ble nominert til Heddaprisen for. Høsten 2017 komponerte hun musikken til bestillingsverket Den Politiske Kroppen til Litteraturhuset i Oslo sitt 10-årsjubileum.

bottom of page