top of page
Til alt ute-rosa-01_edited.jpg

// KONSERTFORESTILLING

// SAMTALE

// OPPLESNING

// FEST

Fredag 12. april, kl 20:00, 2019
Cornerteateret, Søylesalen

Samarbeid mellom Cornerstone og Poesidigg

Konsertforestilling med Fredrik Høyer og Bendik Baksaas:

Til alt ute

Opplesning av Tora Døskeland og Fredrik Hagen

Samtale ledet av Henning H. Bergsvåg

Ustoppelige teksttirader og dundrende bass

Bergens heteste litteraturkonsept Poesdigg og unge lovende Cornerstone slår seg sammen om en helaften med poetkomet og dramatiker Fredrik Høyer, og de unge poetrakettene Tora Døskeland og Fredrik Hagen.

 

Høyer og musiker Bendik Baksaas fremfører tekst og musikk under tittelen Til alt ute, og lover en ustoppelig tirade av on point rytmisk brillians av hva det norske språk kan levere. En oppfordring, en utfordring, en lek med ord som sakte utvikler seg til en fortvilt og viril kampsang. Tekstene er maksimalistiske, orda kommer kjapt, og kontrasteres av et minimalistisk, suggerende og bassdrevet lydspor. Assosiasjonene og tolkningslagene er så mange at lytteren inviteres til nye refleksjoner for hver gjennomlytting. Høyer og Baksaas har tidligere samarbeidet om monologen og diktsamlingen Grønlandssūtraen, som spilte for fulle hus på Nationaltheatret, og beveger seg i skjæringspunktet mellom poesi, konsert, scenetekst, litteratur og performance. Dette gir en gylden anledning for Poesdigg og Cornerstone til å få dem i tale om grensegangene mellom de ulike sjangrene. 

 

Hør da:
Vi stikker ut? Ut
til vi blir fulle
ut
og bare
tyller i oss øl
bare innhyller oss i tryllestøv
og bare hyller oss sjøl
i et sølvguttenehyl av fyllebrøl,
seriøst, vi bare gjør –
vi stikker UT
til vi ikke føler trynet mer
til syreregn
til alt det våte
til nysgjerrige rotter
til veltete søppelbokser
til vorset vi går forbi
til alt som går i oppløsning
til vi dropper syra alt oppløses i,
til vi går rundt og deklamerer jævla stuntpoesi til stillheten brytes
til det indre ytres
til alt dette skitne og grimey drittet as,
det blir jo så legende-episk 
Hvis vi
Du:
vi bare gjør det?! Nå? Hæ?
Vi stikker UT???

 

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg til Høyer & Baksaas får vi oppleve poetene Fredrik Hagen og Tora Døskeland som begge er kjent for brilliante opplesninger. Under stødig ledelse av poet og Poesidigg-general Henning H Bergsvåg skal kveldens gjester snakke fremoverlent om poesiens ulike fremtoninger og hvilke potensial som ligger i poesiens møte med scenen og opplesningsformen. I tillegg til å snakke om deres seneste strålende bøker! Fredrik Hagen er hyperaktuell med sin tredje samling Han ligner en måte å sove på, og endelig skal han få slippe til med sitt eget ettersom mange kjenner hans sjarmerende fremtoning som leder av Lyrikksalong på Litteraturhuset. Tora Døskeland gjorde en knalldebut med overstrømmende kritikker for sin Behold meg.

Så blir det fredagsfest selvfølgelig, med DJ (annonseres) og kanskje noen overraskelser på lur. Poesidigg og Cornerstone på Møllaren legger opp til kok!

MEDVIRKENDE

Bendik-Baksaas + FREDRIK.jpg

FREDRIK HØYER

Fredrik Høyer  (f 1988) er en norsk poet, forfatter og scenekunstner fra Drammen, bosatt i Oslo, mest kjent for selv å opptre med sine tekster på ulike scener og på fjernsyn og radio. Han er blant annet jevnlig bidragsyter på programmet Salongen i P2. Med en fascinasjon for rap og hip-hop og jazzlyrikk blander han ofte punchlines og oppfinnsomme rim. Ofte jobber han på tvers av ulike kunstfelt og sjangre, men alltid med tekst og det språkfokuserte i sentrum, på ulike plattformer og i forskjellige uttrykk. I 2016 gav han ut diktsamlingen Grønlandsūtraen, som han også spilte som monologforestilling på Nationaltheatret. Aktuell med Uten navn skrevet og utviklet sammen med Mattis Herman Nyquist.

BENDIK BAKSAAS

Bendik Baksaas (f 1991) er en komponist, DJ og musiker som utforsker minimalisme i ordets videste forstand. Gjennom de siste ti årene har han dyrket maskiner og elektronikk som sitt hovedinstrument, og bidrar til å representere denne instrumentgruppen i Oslos miljøer for jazz, samtidsmusikk og techno. Han har en rekke albumutgivelser bak seg, senest Grønland Kaller i samarbeid med slam-poet, dramatiker og forfatter Fredrik Høyer. Nylig har han jobbet med folkemusikere på Leveld Kunstnarhus i Hallingdal. Resultatet, Seine Sviv, er kveding blandet med soundscapes og elektronika.

Doeskeland-Tora-Sanden.jpg

TORA SANDEN DØSKELAND

Poet 

Tora Sanden Døskeland (f. 1992) har bachelor i litteratur fra Universitetet i København, og har gått på Skrivekunstakademiet i Bergen. Høsten 2018 debuterte hun med boken "Behold meg", til strålende kritikker.

18815387_1457281114334107_67437116042959

FREDRIK HAGEN

Poet 

Fredrik Hagen (f. 1991) kommer fra Odda, og bor i Bergen. Han debuterte i 2017 med Jeg kom plutselig til å slutte å tenke på deg, og fulgte opp med Alt er barndom året etter. Nå er han aktuell med Han ligner en måte å sove på. Hagen leder også Lyrikksalong hos Litteraturhuset i Bergen.

HENNING.jpg

HENNING H. BERGSVÅG

Poet og leder for Poesdigg

Bergsvåg debuterte med diktsamlingen Newfoundland i 2000, og har siden utgitt ytterligere fem diktsamlinger på Gyldendal forlag. Hans siste bok, Du er ikke her, ble i 2016 utropt til en av årets beste bøker i Klassekampen og Aftenposten. Bergsvåg er kunstnerisk leder for det månedlige litteraturkonseptet Poesidigg, og var initiativtaker og kurator for Bergen Internasjonale Poesifestival. Han har jobbet tverrestetisk i en rekke prosjekter, blant annet Forfatterbevegelsen av Marie Bergby Handeland (vinner av Kritikerprisen 2018), og Soft Manifesto av Kongsness/Sterud som spilte på Black Box i 2016. I samarbeid med kunstner Phil Collins utviklet han manus til kortfilmen Delete Beach, som ble vist ble på Bergen Assembly og Hebbel am Ufer i Berlin i 2016.

bottom of page