top of page
SESONG BANNER 2020 : 2021.001.jpeg

En romlig nylesning av historien 

LIVIA'S ROM er et tverrkunstnerisk prosjekt i utvikling. Prosjektet utvikles delvis med Romertiden som historisk bakteppe, der Livia, konen til keiser Augustus, hadde en uvanlig rolle i samtiden, som kvinne med offentlige roller og verv. Rommet det refereres til fantes i hennes personlige villa, og freskene fra veggene i rommet er nå utstilt på nasjonalmuseet i Roma. Dette rommet er springbrettet for prosjektet, som fritt sammenblander fakta og fiksjon, fortid og nåtid, handlingsrom og pusterom.

Formmessig utforsker prosjektgruppa hvordan man kan skape et rom som kan være både inviterende, konfronterende, mytisk, samtidig og historisk. Et rom som enkelte øyeblikk skal oppleves som så vakkert at det tar pusten fra deg. På denne måten ønsker de å gjøre LIVIA’S ROOM til en særegen estetisk opplevelse, der forståelsen og fremstillingen av historiske figurer og hendelser, og sammenhengen mellom fortid og nåtid, blir satt i spill. Overordnet handler dette om hvem som har makt i hvilke rom, med nyskriving av hendelser i Romertiden som omdreiningspunkt. 

 

Cornerstone er involvert i prosjektet som co-produsent, og huser denne høsten et to-dagers verksted med fokus på tekst. Søndag ettermiddag 27. februar  inviterer vi publikum til en lavskuldret arbeidsvisning, etterfulgt av en samtale med det kunstneriske teamet.

 

Prosjektet involverer aktører og samarbeidspartnere fra Norge, Sverige og Island, og har Bergen som base. Prosjektet ble påbegynt i 2018, og har gjennomført fire utviklingsverksteder med ulike formmessige og tematiske fokus. Høsten 2020 avsluttes forprosjektfasen med musikkverksted på Island og tekstverksted i Bergen. 
 

IN PROGRESS LESNING

27. sept 2020 kl 15:00

Cornerteateret, Søylesalen

50kr

Kreditter

Tekst/regi: Lene Therese Teigen
Tekstilkunstner/scenograf: Ingrid Aarset 
Komponist: Thuridur Jonsdottir
Utøvere: Idun Vik, Tiril Pharo, Ameli Isungset Agbota, Lisa Colette Bysheim, Sverre Breivik
Koreograf:  Lisa Colette Bysheim
Lysdesigner: Thomas Bruvik
Akademisk rådgiver og Livia-ekspert: Lovisa Brännstedt
Dramaturg Elin Grinaker


Produsent: Ingvild Bjørnson

Produksjon: House of Stories / Cornerstone

P4040126_edited.jpg

LENE THERESE TEIGEN

Teigens dramatikk er spilt på scener i hele verden, og gjennom 25 år har hun utgitt flere scenetekster, fire romaner, og regissert en rekke teaterstykker, samt radioteater og film. Som regissør er hun kjent for utstrakt bruk av visuelle og auditive virkemidler, og har vært engasjert ved Teater Ibsen, Teater Innlandet, Den Nationale Scene og NRK Radioteatret i tillegg til arbeid med sitt eget produksjonsselskap House of Stories. Forestillingen Medealand ved DNS mottok årets scenekunstpris fra Natt og Dag i 2014. Hun er for tiden aktuell med romanen om Tulla Larsen, om Edvard Munchs forlovede og modell – boken ble utgitt i midten av november og er også er utgangspunkt for et scenekunstprosjekt i utvikling. Forestillingen Tiden uten bøker hadde norgespremiere i januar 2020, og er del av Cornerstone sin programserie i 2021. Les mer om Lenes prosjekter på www.houseofstories.no.

bottom of page