top of page
Odalen banner-2 FINAL.jpg

Metafiksjon og uoppfylte drømmer 

Odalen er en monolog skrevet og fremført av Eirik Willyson sammen med musiker Martin Langlie. Forestillingen er en slags romlig lydbok, og teksten utgjør deler av Willysons roman med samme tittel.

 

Fortelleren i Odalen har skrevet en bok han ikke vil gi ut. Den handler om et ungt kjærestepar som skal ta en pause i forholdet for å realisere seg selv på egne premisser. Publikum inviteres inn i romanen og inn i fortellerens liv slik det fortonte seg under den årelange skriveprosessen. Underveis oppstår nye fortellinger, nye potensielle romaner.

Det eneste jeg greier å tro på, er ting folk har finni på, ting jeg veit ikke er sant. Jeg tror ikke på et liv etter dette, og jeg tror ikke på dette heller. Jeg tror ikke på det jeg ser og hører. Jeg har ingen tro på framtida. Jeg tror ikke på etterkommere. Jeg tror ikke på slekta mi. Jeg tror ikke på gamle folk når de forteller meg hvordan det var å leve på den og den tida. Men så fort jeg merker de sitter og skrøner, så skjer det noe. Da begynner jeg å følge med.

Eirik Willyson er dramatiker, forfatter og scenekunstner og utgjør den ene halvparten av scenekunstduoen Kristinsdottir/Willyson. Martin Langlie er komponist og musiker og medlem i scenekunstkompaniet Susie Wang og bandet Valkyrien.

 

Odalen stod på programmet til Cornerstone også i 2019 – den gang som en arbeidsvisning. Forestillingen skulle egentlig blitt ferdigstilt i 2020, men ble utsatt pga pandemien. Odalen har urpremiere på Black Box teater i Oslo i februar 2022, og kommer til Bergen like etterpå. Vi gleder oss!

GJESTESPILL

Cornerteateret, Kongesalen
 

Vi beklager å meddele at vår visning ODALEN 6. mars er avlyst som følge av sykdom i kompaniet. Alle billetter vil bli refundert til kjøper.

Kreditter

Tekst/utøver: Eirik Willyson | Lyd/utøver: Martin Langlie | Lysdesign: Oscar Udbye | Scenografi: Signe Becker | Dramaturgi: Saila Hyttinen | Lydteknikk: Bård Ingebrigtsen | Co-produksjon: Black Box teater (Oslo) | Takk til Elin Amundsen Grinaker, Erik Engblad, Sara Li Stensrud | Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere | Presentert i Bergen av Cornerstone 

BILDER FRA FORESTILLINGEN

MEDVIRKENDE

eirik.jpg

Eirik Willyson

Willyson er forfatter, dramatiker og scenekunstner. Han har siden 2013 jobbet tett med regissør og skuespiller Hildur Kristinsdottir og skrevet tekst til forestillingene Til fyret (2013), Forbrytelse og straff (2015), Synkehull (2017), Lille Leiolf (2019) og My Little Willy (2021). I Synkehull og My Little Willy var han også utøver. I 2017 ga Willyson ut EP-en A Capella Punk, en del av en soloperformance med samme navn, vist på bl.a. Kafé Hærverk og Nasjonalmuseet. Romanen Odalen ble utgitt på Tiden Norsk Forlag i 2021.

Martin Langlie

Langlie er musiker, komponist og lyddesigner. Han er medlem i bandet Valkyrien og scenekunstkompaniet Susie Wang. I tillegg til Susie Wangs arbeider har Langlie også laget musikk og lyd til bl.a. Eirik Fauskes Unter Eis, Holm/Falchs Draum om Våren, Berstad/Holdens Somatøs Samling, og Lille Leiolf av Kristinsdottir/Willyson. Som trommeslager har han spilt med bl.a. Valkyrien, Gåte, Erik Bye, Hanne Hukkelberg, Susanne Sundfør, Odd Nordstoga og Stein Torleif Bjella.

Valkyrien-14-trommis-Martin-Langlid.-Fot
bottom of page