top of page

Flerstemt om en verden i tiltagende krise

Hva skjer hvis fem mennesker stenges inne og gjøres ute av stand til å handle i en verden i tiltagende krise og oppløsning? Hva skjer hvis vi får vite at verden er i ferd med å demonteres? At vi bokstavelig talt, befinner oss ved verdens ende? Vil vi i det hele tatt klare å forholde oss til det? Vil vi prøve å gjøre motstand? Hvordan? Vil vi finne mening i å prøve å leve videre?


«ASYLET VED VERDENS ENDE» tar oss til et ikke navngitt sted, i en ubefestet tid. Vi møter innskrevne som ikke vet hva som feiler dem, og pleiere med umulige arbeidsoppgaver. Vi ser både stillstand og kaos, hierarkier og oppløsning. Etter hvert begynner ulike tider å lekke inn i hverandre; helgenskikkelsen Christina Mirabilis innskrives og dras inn i en verbal tvekamp på liv og død med Tiresias den blinde som påkaller henne fra en annen dimensjon. Mens Tiresias opptrer som en nihilistisk mansplainer prøver Christina å åpne øynene hans. Vi blir vitne til en kamp mellom ordet og kroppen, tap og oppreisning og en forbudt kjærlighet som dras mellom håp og resignasjon.


Stykket er skrevet av Kollektiv Norden - en forfattergruppe kuratert av Cornerstone med fem prominente stemmer fra på tvers av Norden: Tale Næss (NO), Jonas Eika (DK), Fatemeh Ekhtesari (IR/NO), Timimie Gassko Märak (Sápmi) og Henning Bergsvåg (NO). I løpet av et drøyt år med fysiske og digitale samlinger har de skrevet et nytt dramatisk verk som presenteres i form av en lesning på Bergen Dramatikkfestival, og som får urpremiere våren 2025 i regi av Annika Silkeberg.

Lesning

Bergen Dramatikkfestival

1. sept 2024, kl 11:00

Cornerteateret, Søylesalen

Kreditter

Tekst: Tale Næss (NO), Jonas Eika (DK), Fatemeh Ekhtesari (IR/NO), Timimie Gassko Märak (Sápmi) og Henning Bergsvåg (NO)

Regi: Annika Silkeberg

Dramaturg: Idun Vik

Støttet av: Nordisk kulturkontakt, Norsk kulturråd, Bergen kommune

HILDUR KRISTINSDOTTIR Foto Anders Borchgrevink
Linda Gathu.jpg
Linda Gathu.jpg
Linda Gathu.jpg
bottom of page