top of page
SORGARBEID BANNER.jpeg

Vakkert og meditativt om sorg etter å ha mistet

Endelig kommer kritikerroste LIVE - Sorgarbeid til Bergen. En vakker og meditativ forestilling om lengselen etter noen som ikke lenger er her. 

 

Med skriveprosessen projisert live foran publikum forsøker dramatiker og regissør Eirik Fauske å skrive seg gjennom sorgen etter å ha mistet en som sto ham nær. Hver bokstav og hvert ord som skrives eller strykes er potensielt ladet med mening. Som tilskuere leser vi oss inn i en tekst som ikke formidles lineært og ferdigskrevet, men som leter seg fram, nølende og omskiftelig. Gjennom ord, scenebilder og musikk kan vi lese fram en personlig lengsel etter den som ikke lenger er der. Igjen står et forvitret jeg som søker etter mening.

 

Ordene omsluttes av en scenografisk installasjon inspirerte av dataspillenes verden, der man stadig jobber seg videre inn i nye nivåer. Teksten tar opp i seg poetisk sorgdiktingstradisjon, der vi også finner dette drivet, lengselen mot den ytterste terskelen som de levende ikke kan overskride. Det er som en reise til underverden. Her fins inspirasjon fra visjonsdiktning, glimt av mytiske skikkelser og skiftende bilder. Det hele rammes inn av et lydbilde av Camilla Barrat-Due som både understøtter og uroer mens vi drives innover i sorgen. En reise som med poesi og underfundighet blir til storslått scenekunst.

 

LIVE - Sorgarbeid hadde urpremiere på Black Box teater i 2016 til svært gode kritikker, og har siden blitt spilt på Teaterhuset Avant Garden i Trondheim og Oslo Internasjonale Teaterfestival. Forestillingen skulle opprinnelig blitt vist høsten 2020 men ble utsatt pga korona. Høsten 2021 får bergenspublikummet endelig mulighet til å oppleve forestillingen.

Bergenspremiere

Lør 9. okt 2021, kl 19:00

Søn 10. okt 2021, kl 17:00

Cornerteateret, Kongesalen

Billetter: 250/200 kr

Varighet: 80 min.(ingen pause)

Omtale

Eirik Fauskes forskningsprosjekt er klokt i sin idé og vakkert i sin gjennomføring

- Norsk Shakespeare Tidsskrift

 

LIVE – Sorgarbeid er en stillferdig forestilling som forsøker å utvide det tomrommet som oppstår etter tapet av andre (...) En vakker og meditativ forestilling. Et estetisk høydepunkt er to hvitmalte hender som roterer rundt mens de holder en speilskive og reflekterer en lysstråle rundt i rommet, som et fyrtårn i dødsrikets mørke. (...) (Live - Sorgarbeid) våger å eksperimentere med et uvanlig formspråk. Hvordan oppfører tekst seg i et rom? Hvordan skriver man et skrik? Hva er ord uten kropp? Dveling rundt disse spørsmålene oppleves i seg selv som verdifullt. 

- Klassekampen

Kreditter

Regi og tekst: Eirik Fauske | Scenografi/objekter: Signe Becker (vikar: Fredrik Floen) og Kjersti Alm Eriksen | 

Musikk: Camilla Vatne Barratt-Due | Lys: Tilo Hahn (vikar: Dorian De Freitas) | Dramaturg: Marit Grimstad Eggen | Støttet av: Kulturrådet | Samproduksjon: Black Box Teater | Støtte tekstutvikling: Dramatikkens hus og Kulturrådet | Presentert i Bergen av Cornerstone

 

EirikFauske3WEB_foto_erika_hebbert-kopi.

EIRIK FAUSKE

Eirik Fauske (f.1982) er dramatiker, regissør og produsent. Som dramatiker har han utviklet en rekke selvstendige prosjekter i tillegg til å skrive for blant annet Det Norske teateret, Haugesund teater, Trøndelag teater, både helt nye verker, og gjendiktingner og nyskrivinger av Shakespeare, Fassbinder og Bibelen. Sentrale prosjekter inkluderer LINDÅS, Draumkvedet med Ymist produksjonar, og Vi er dette auget som ble presentert i stedsspesifikke versjoner på Stamsund Teaterfestival, Sånafest og Teaterfestivalen i Fjaler i 2019. I 2019 var han også festivalkunstner på Høstscena i Ålesund. Fauske skriver også teatertekster for barn, og er høsten 2021 aktuell med tysk premiere på Hundrevis av barn i vill kamp. Han kombinerer ofte det lokale og det poetiske med humor og flertydighet, og både utfordrer og tilbyr publikum flere måter å se på.

signe_becker_portrett01.jpg

Signe Becker

Scenograf

Becker (f.1981) er scenograf og kunstner. Arbeidet hennes veksler mellom teater, performance, dans og egne kunstprosjekter. Hun er fast scenograf i Verk Produksjoner, og har samarbeidet med koreograf Ingri Fiksdal og kunstner Ingvild Langgård på en rekke forestillinger som turnerer nasjonalt og internasjonalt. I kunstnerisk kontekst har arbeidene hennes blitt vist på Høstutstillingen, Trøndelagsutstillingen, Norsk kortfilmfestival med mer. I 2019 tiltrådte hun som stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo for å forske på tablåtradisjoner og scenografiens muligheter i grenselandet mellom teater og billedkunst.

Camilla.jpg

Camilla Vatne Barratt-Due

Komponist

Barratt-Due (f. 1984) er musiker, komponist og performancekunstner som i løpet av de siste årene har komponert musikk til en rekke scenekunstproduksjoner av koreografer og regissører som Ingri Fiksdal, Eirik Fauske, Rosalind Goldberg med fler. Hun er også del av scenekunstduoen Felleskassen med Tonje Alice Madsen, og utvikler musikk for en rekke ulike kunstneriske kontekster. Camilla har en bachelor i Klassisk Trekkspill fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og en master i Lydstudier fra Berlin University of the Arts.

bottom of page