top of page
10 - DISORDER ny.jpg

En psykedelisk mash up av tragedier og intellektuelle barbarer

THE DISORDER OF DESIRE er en kræsjfest av ulike tragedier, komedier, mytiske figurer, guder, nonner, permakulturister og intellektuelle barbarer. Runa Skolseg og Fredrik Floen går løs på forskjellige mytologier som en form å teste politikk og ideologier sitt potensial for å forestille seg en annen verden.

 

Friedrich Schiller kalte i sin tid tragedien en utdannelse i sensibilitet. I lesningen av tragedien lærer vi oss å sette pris på usikkerheten av eksistensen. Mange vil hevde at enhver generasjon har et ansvar for å formidle noe av det ukjente fra fortiden som på en eller annen måte snakker til fremtiden og arresterer oss fra blåøyde forestillinger om kommende tider. Aristoteles mente tragedien var en imitasjon av handling, men hva han mente med handling er utydelig; karakterene i stykkene er gjerne desorienterte av situasjonen de finner seg selv i. De vet ikke hvordan de skal handle og tvinger seg til å følge en sti av lidelse som tillater dem å stille spørsmål som ikke har noen enkle svar.

 

THE DISORDER OF DESIRE er et arbeid som beveger seg mellom teater, det koreografiske, fashion, poesi, film og opera. Det skaper ikke nødvendigvis en helhet eller er særlig pedagogisk, men viser en kaotisk og  mangefarget verden der vi mennesker ikke bare er subjekter, men aktive skapere og transformatorer av tilværelsen.

ARBEIDSVISNING

Bergen Dramatikkfestival 

27. august 2022, kl 22:00 

Cornerteateret, Søylesalen

Bill: 150/100 kr (festivalpass)

Work in progress 

Kreditter

Konsept: Skolseg/Floen

Tekst: Runa Skolseg

Scenografi/kostyme: Fredrik Floen

Utøvere: Sigrun Jørdre, Rikke Lina Sorrell Matthiesen, Zsuzsa Zseni, Tord Kalvenes og Arild Rohde

Støttet av: Kulturrådet og Dramatikkens hus

Runa Skolseg

Runa Borch Skolseg

Dramatiker

Runa Borch Skolseg (f. 1988) er dramatiker, redaktør og forfatter. Hun har blant annet skrevet stykkene Det siste epos og PEER/BITCH og vært redaktør for Mette Edvardsen, Koreografi og Verk produksjoner. Hun har arrangert seminarer for institusjoner som Black Box teater og Kunsthøgskolen i Oslo og skrevet kritikk for scenekunst.no. Fra 2020-2021 er hun assosiert kunstner på Black Box som en del av det interdisiplinære kollektivet Carrie. Våren 2020 debuterte hun med diktsamlingen Bois på Kolon Forlag til svært gode anmeldelser. Utdrag fra sceneteksten Birdface ble presentert på Bergen Dramatikkfestival 2020. Våren 2022 hadde hun urpremiere på CITY OF PASSION utviklet i samarbeid med Fredrik Floen, og høsten 2022 kommer hennes første roman Renessansefeminin Horror på Kolon. Skolseg er husdramatiker på Dramatikkens hus 2022-2023. 

 

Foto: Ida Gøytil

Floen_1-2.jpg

Fredrik Floen

Scenograf/kostymedesigner

Fredrik Floen (f. 1988,) er en norsk kostymedesigner som presenterer verkene sine i en rekke ulike teatralske sammenhenger. Fredrik ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo våren 2017, med en MA i design, klær &. kostyme. Hans kunstneriske praksis er et monster mash-up som kretser rundt det teatralske, maksimalistiske, assosiative, utfordrende, uferdige, fantasifulle og som arbeider med nye måter å tilnærme seg identitet, fremtid, kropp, kultur og sameksistens. Fredrik har de siste årene jobbet med bl.a. Runa Borch Skolseg, Nationaltheater Mannheim, Hotel Pro Forma, Otta Kulturhus, Palais de Tokyo, School of The Arts Institute Chicago, Munch Museet, Black Box Teater, Ibsenfestivalen, Den Norske Opera, Scene: Bluss, Fruholmen Fyr, Den Norske Opra v / Trond Reinholdsen, Turteatern v / Marie Nikazm Bakken, Vinge/Müller og Ingri Fiksdal.

Foto: Daniel Vikum 

tabularasa sigrun.jpg

Sigrun Jørdre

Utøver

Sigrun Jørdre har sangutdannelse fra Griegakademiet i Bergen og videreutdanning i barnekorledelse fra Norges musikkhøgskole. Sigrun har bred erfaring med kirkemusikk og ensemblesang, og har jobbet som frilans sanger siden 2006. Hun har jobbet som sangpedagog på kulturskole, videregående skole og høyskole, og har spesialisert seg på arbeid med barnekor i alderen 5-13 år.

Foto: Tor Nilssen

MEDVIRKENDE

tabularasa rikke.jpg

Rikke Lina Sorell Matthiesen

Utdøver

Rikke Lina Sorell Matthiesen har sin sangutdannelse fra Griegakademiet i Bergen, Drury University i USA og Universitet i Stavanger. Rikke Lina er en allsidig sopransolist med et stort scenisk talent. Hun opptrer som solist med både kor, orkester og band, og gjør roller i musikal- og operaproduksjoner. Rikke Lina trives godt som instruktør, pedagog og dirigent og er mye brukt som stemmekursholder og som sangpedagog for mindre ensembler, deriblant Carte Blanche Norges nasjonale kompani for samtidsdans.

Foto: Tor Nilssen

tabularasa zsuzsa.jpg

Zsuzsa Zseni 

Utdøver

Zsuzsa Zseni er en ungarsk mezzosopran. I 2009 avsluttet sine sangstudier i Szeged, Ungarn og vant samme år spesialprisen for beste opptreden i Franz Lehar International Singing Competition i Komarno, Slovakia. Hun har master i sang fra Griegakademiet i Bergen, har vært medlem av YAGA-programmet i Norge og finalist i Grand Prize Virtuoso International Music Competition i London i 2016. Hun hadde sin debut i London som Cherubino (Le Nozze di Figaro) i 2016, og sang Mercedes (Carmen) i München i 2018. Siden 2018 har hun vært sanger og kunstnerisk leder i Bjørgvin Trio. Hun tar nå en PMD i utøvende musikk ved Universitetet i Stavanger.  

Foto: Tor Nilssen

tabularasa tord.jpg

Tord Kalvenes

Utdøver

Tord Kalvenes er frilans komponist og sanger bosatt i Bergen. Han har en mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo og har studert komposisjon og ensembleledelse ved Norges musikkhøgskole. Kalvenes har også erfaring med undervisning på både videregående- og høyskolenivå. Musikken hans har vært fremført både innen- og utenlands og vært nominert til Musikkforleggerprisen. Tord har bred ensembleerfaring, er grunnlegger av TABULA RASA og del av den kunstneriske ledelsen i ensemblet.

Foto: Tor Nilssen

tabularasa arild.jpg

Arild Rohde

Utdøver

Arild Rohde er dirigent og sanger, bosatt i Bergen. Han har en master i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo, og en bachelor i kordirigering fra konservatoriet i Amsterdam. Som dirigent har han erfaring med alt fra opera til barnekor, men har først og fremst jobbet med kammerkor. Som sanger har han sunget i en rekke kor på høyt nivå, og siden 2019 har han vært musikalsk leder og del av den kunstneriske ledelsen i TABULA RASA.

Foto: Tor Nilssen

bottom of page