9 - DISORDER.jpg

En psykedelisk mash up av tragedier og intellektuelle barbarer

THE DISORDER OF DESIRE er en kræsjfest av ulike tragedier, komedier, mytiske figurer, guder, nonner, permakulturister og intellektuelle barbarer. Runa Skolseg og Fredrik Floen går løs på forskjellige mytologier som en form å teste politikk og ideologier sitt potensial for å forestille seg en annen verden.

 

Friedrich Schiller kalte i sin tid tragedien en utdannelse i sensibilitet. I lesningen av tragedien lærer vi oss å sette pris på usikkerheten av eksistensen. Mange vil hevde at enhver generasjon har et ansvar for å formidle noe av det ukjente fra fortiden som på en eller annen måte snakker til fremtiden og arresterer oss fra blåøyde forestillinger om kommende tider. Aristoteles mente tragedien var en imitasjon av handling, men hva han mente med handling er utydelig; karakterene i stykkene er gjerne desorienterte av situasjonen de finner seg selv i. De vet ikke hvordan de skal handle og tvinger seg til å følge en sti av lidelse som tillater dem å stille spørsmål som ikke har noen enkle svar.

 

THE DISORDER OF DESIRE er et arbeid som beveger seg mellom teater, det koreografiske, fashion, poesi, film og opera. Det skaper ikke nødvendigvis en helhet eller er særlig pedagogisk, men viser en kaotisk og  mangefarget verden der vi mennesker ikke bare er subjekter, men aktive skapere og transformatorer av tilværelsen.

ARBEIDSVISNING

Bergen Dramatikkfestival 

25.-28. august 2022 

Cornerteateret

Nøyaktig dato og tid kommer

Work in progress

Kreditter

Konsept: Skolseg/Floen

Tekst: Runa Skolseg

Scenografi/kostyme: Fredrik Floen

Utøvere: Annonseres senere

Støttet av: Kulturrådet og Dramatikkens hus

Runa_Foto Ida Gøytil.jpg

Runa Borch Skolseg

Dramatiker

Runa Borch Skolseg (f. 1988) er dramatiker, redaktør og forfatter. Hun har blant annet skrevet stykkene Det siste epos og PEER/BITCH og vært redaktør for Mette Edvardsen, Koreografi og Verk produksjoner. Hun har arrangert seminarer for institusjoner som Black Box teater og Kunsthøgskolen i Oslo og skrevet kritikk for scenekunst.no. Fra 2020-2021 er hun assosiert kunstner på Black Box som en del av det interdisiplinære kollektivet Carrie. Våren 2020 debuterte hun med diktsamlingen Bois på Kolon Forlag til strålende anmeldelserr. Utdrag fra sceneteksten Birdface ble presentert på Bergen Dramatikkfestival arrangert av Cornerstone i august 2020. Våren 2022 hadde hun urpremiere på CITY OF PASSION utviklet i samarbeid med Fredrik Floen.

 

Foto: Ida Gøytil

Floen_1-2.jpg

Fredrik Floen

Scenograf/kostymedesigner

Mette Edvardsen.jpg

Mette Edvardsen

Dansekunstner

MEDVIRKENDE

Fredrik Floen (f. 1988,) er en norsk kostymedesigner som presenterer verkene sine i en rekke ulike teatralske sammenhenger. Fredrik ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo våren 2017, med en MA i design, klær &. kostyme. Hans kunstneriske praksis er et monster mash-up som kretser rundt det teatralske, maksimalistiske, assosiative, utfordrende, uferdige, fantasifulle og som arbeider med nye måter å tilnærme seg identitet, fremtid, kropp, kultur og sameksistens. Fredrik har de siste årene jobbet med bl.a. Runa Borch Skolseg, Nationaltheater Mannheim, Hotel Pro Forma, Otta Kulturhus, Palais de Tokyo, School of The Arts Institute Chicago, Munch Museet, Black Box Teater, Ibsenfestivalen, Den Norske Opera, Scene: Bluss, Fruholmen Fyr, Den Norske Opra v / Trond Reinholdsen, Turteatern v / Marie Nikazm Bakken, Vinge/Müller og Ingri Fiksdal.

Foto: Daniel Vikum