top of page

29. AUG -
1. SEPT

2024

TREDJE UTGAVE

LES MER 

AKTUELT

Nye programposter!

LES MER 

Nå er fagprogrammet lansert!

LES MER 

Gjestespill fra Sverige: Athena Farrokhzad og Dimen Abdulla!

Kate Pendry åpner Bergen Dramatikkfestival!

1 - MY DINNER WITH PUTIN.jpeg

UTROP!

frivillig insta.png

FRIVILLIG PÅ BERGEN DRAMATIKKFESTIVAL 2024?

Ønsker du å få et innblikk på innsiden av hvordan en teaterfestival drives? Den 3. utgaven av BERGEN DRAMATIKKFESTIVAL går av stabelen 29. august - 1. september. For å gjennomføre festivalen trenger vi frivillige som en del av vårt fantastiske festival-team!

 

Som frivillig på festivalen får du arbeidserfaring innen kultur- og festivalvirksomhet, du vil jobbe med andre engasjerte frivillige og du får muligheten til å knytte nye kontakter fra feltet. Frivillige mottar også diverse festivalgodis, som blant annet inkluderer gratisbilletter til forestillinger på festivalen.

 

Trykk her for mer info og påmelding! 

OM CORNERSTONE

CS lilla svart trans.gif

Cornerstone har på kort tid markert seg som en progressiv arena for ny dramatikk i Norge. Vi produserer og presenterer forestillinger, lesninger, samtaler, publikasjoner og verksteder, med ambisjon om å løfte formspråk og perspektiver som kan utvide og mangfoldiggjøre samtidsteateret. Virksomheten er organisert gjennom et sesongprogram som i hovedsak finner sted på Cornerteateret, og biennalen Bergen Dramatikkfestival. 

 

Fra 2019-2020 var Cornerstone ved Vik & Lie (Idun Vik og Miriam Prestøy Lie) engasjert som gjestekuratorer ved Cornerteateret. Fra 2022-2026 har vi arrangørstøtte fra Kulturrådet. I 2020 etablerte vi Bergen Dramatikkfestival, hvis tredje utgave går av stabelen i august 2024. Siden oppstarten har vi har vi stått bak over 150 ulike arrangementer, og engasjert over 350 ulike kunstnere, deriblant Athena Farrokhzad, Cecilie Løveid, Runa Borch Skolseg, Demian Vitanza, Sumaya Jirde Ali, Linda Gathu, Ibrahim Fazlic, Sara Li Stensrud, Hanne Ramsdal, Tale Næss, Kristofer Grønskag m.fl.  Vi samarbeider med ulike institusjoner og organisasjoner som Den Nationale Scene, BIT Teatergarasjen, Dramatikkens hus, Det Vestnorske Teateret, Nationaltheatret, Cornerteateret, Tekstallianse, LitFestBergen, Proscen, Amfi, Østfold Internasjonale Teater m.fl. I 2023 fokuserte vi på nordiske utviklingsprosjekter, mens vi i 2024 returnerer med høy arrangementsaktivitet gjennom en ny utgave av Bergen Dramatikkfestival.

Cornerstone står bak podcasten Cornerstone Teaterpod, og Cornerstone forlag som har utgitt antologiene SETT HERFRA ER ALT ANNERLEDES (2020) og JEG PLUKKER OPP EN STEIN OG PUTTER DEN I LOMMA (2022) – begge innkjøpt av Norsk Kulturråd og distribuert til biblioteker i hele landet.

 

Cornerstone er grunnlagt og ledet av Idun Vik. Elin Grinaker, Miriam Prestøy Lie og Ingvild Bjørnson har vært viktige sparringspartnere i utviklingen, og kalles fortsatt  inn for ballkasting ved ulike anledninger. I 2023 ble Cornerstone etablert som et AS. Virksomheten er gjort mulig med støtte fra Kulturrådet og Bergen kommune.  

Les om kommende arrangementer

Les om Bergen Dramatikkfestival

Les om Cornerstone Forlag

Les om Cornerstone Podcast

OM

TIDLIGERE ARRANGEMENTER