top of page
AKTUELT
fireburn header.001.jpeg

ARBEIDSVISNING 2. FEB 2024

Banner 2023.001.jpeg

liTFESTBERGEN 10. FEB 2024

BDF z lilla svart.gif

Ut fra over 100 innsendte bidrag har juryen valgt ut tre vinnertekster til Bergen Dramatikkfestival 2024! Lansering i mars !

LES MER 

BESTILLINGSVERK I UTVIKLING
Banner 2023.jpg

LES MER 

NOTISER

Kulturradet_Svart.jpg

FLERÅRIG STØTTE FRA KULTURRÅDET!

Cornerstone har blitt tildelt storstilt støtte fra Norsk Kulturråd gjennom Arrangørstøtte-ordningen i perioden 2024-2026. Dette har alt å si for arbeidet vårt! Vi takker fagfellene i utvalget for tilliten, og gleder oss til å gå i gang med å sette alle planene vi har ut i livet. Første store brak blir Bergen Dramatikkfestival 29. aug - 1. sept 2024!

Kulturradet_Svart_edited.jpg

Nye podcast-episoder!

Utdrag fra fagprogrammet til Bergen Dramatikkfestival 2022 er nå tilgjengelig som podcast!

LES MER 

CORNERSTONE PODCAST BILDE sml.jpg

TIDLIGERE ARRANGEMENTER 

OM

OM CORNERSTONE

Comp_2.gif

Cornerstone har på kort tid markert seg som en progressiv arena for ny dramatikk i Norge. Gjennom plattformen produserer og presenterer vi forestillinger, lesninger, samtaler, publikasjoner og verksteder, med ambisjon om å løfte formspråk og perspektiver som kan utvide og mangfoldiggjøre samtidsteateret. Fra 2019-2020 var Cornerstone ved Vik & Lie (Idun Vik og Miriam Prestøy Lie) engasjert som gjestekuratorer ved Cornerteateret. Fra 2022-2026 har vi arrangørstøtte fra Kulturrådet. I 2020 etablerte vi biennalen Bergen Dramatikkfestival, hvis tredje utgave går av stabelen i august 2024. I perioden 2019-2022 har vi levert over 100 ulike arrangementer som bl.a har involvert Athena Farrokhzad, Cecilie Løveid, Runa Borch Skolseg, Demian Vitanza, Sumaya Jirde Ali, Linda Gathu, Ibrahim Fazlic, Sara Li Stensrud, Hanne Ramsdal, Tale Næss, Kristofer Grønskag m.fl. I 2023 fokuserte vi på nordiske utviklingsprosjekter, mens vi i 2024 returnerer med høy arrangementsaktivitet gjennom en ny utgave av Bergen Dramatikkfestival. Siden oppstarten har vi engasjert over 300 ulike kunstnere og fagpersoner, og samarbeidet med institusjoner og organisasjoner som Den Nationale Scene, Nationaltheatret, BIT Teatergarasjen, Dramatikkens hus, Det Vestnorske Teateret, Cornerteateret, Tekstallianse, LitFestBergen, Proscen, Amfi, Østfold Internasjonale Teater m.fl. Cornerstone står også bak podcasten Cornerstone Teaterpod, og Cornerstone forlag som har utgitt antologiene SETT HERFRA ER ALT ANNERLEDES (2020) og JEG PLUKKER OPP EN STEIN OG PUTTER DEN I LOMMA (2022) – begge innkjøpt av Norsk Kulturråd og distribuert til biblioteker i hele landet. Cornerstone er initiert og ledet av Idun Vik, med Elin Grinaker og Miriam Prestøy Lie som kunstneriske sparringspartnere.

LES OM PROGRAMMET

Les om BERGEN DRAMATIKKFESTIVAL

Les om Cornerstone FORLAG

LES OM CORNERSTONE PODCAST

FØLG OSS

Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å holde deg oppdatert på kommende arrangementer og annet nytt. 

Følg oss gjerne på sosiale medier hvor vi jevnlig legger ut oppdateringer:

Instagram - Cornerstone_bergen

Facebook - Cornerstone Bergen

Cornerstone er støttet av og/eller samarbeider med bl.a. Cornerteateret, Kulturrådet, Fritt Ord, FFUK, Vestland fylke, Dramatikerforbundet, Bergen kommune, Dramatikkens hus og Proscen.

Programmet utvikles av Idun Vik, med Elin Grinaker og Miriam Prestøy Lie som

kunstneriske sparringspartnere. Sander Schipper er involvert som produsent/koordinator.

Visuell profil er utviklet av ByIngis.  

KONTAKT

KONTAKT

Vi vil gjerne høre fra deg om du har spørsmål, innspill, eller forslag til noe vi burde lese eller se!

 

Nå oss på info@cornerstones.no

eller bruk skjemaet til høyre.

Your details were sent successfully!

bottom of page