top of page
JEG ER VINDEN av Jon Fosse

Fordi man kan ikke si hvordan det virkelig er

Jon Fosses «Jeg er vinden» forteller om to mennesker som snakker sammen etter at den ene er død. Den ene valgte å ta sitt eget liv, og den andre søker etter en mening og en årsak for valget. 


Hvordan håndterer man at noen er borte? 

Hvordan bearbeider vi det vi ikke forstår?


Stykket tematiserer ensomhet og fellesskap, livsglede og dødsangst, mening og meningsløshet. Det er en refleksjon over forholdet mellom virkelighet og illusjon, språk og mening. - Man prøver å si hvordan noe er, ved å si noe annet, sier den ene.  - Fordi man ikke kan si hvordan det virkelig er, svarer den andre.


Forestillingen produseres av Agder Nye Teater som har markert seg med en rekke egenproduserte forestillinger og teaterlaboratorierer i Arendal i tillegg til turnévirksomhet rundt om i Sør-Norge.  Deres versjon av «Jeg er vinden» har premiere i Kulturkjerka i Arendal 2. august i regi av Magnus Sparsaas, med skuespillere som gjør teksten på henholdsvis dansk og bokmål. På Bergen Dramatikkfestival presenteres forestillingen i en nedstrippet versjon.

KJØP BILLETT

Gjestespill

Bergen Dramatikkfestival

31. aug & 1. sept 2024

Tidspunkt kommer

Tårnsalen Naturhistorisk Museum

Kreditter

Tekst: Jon Fosse

Regi: Magnus Sparsaas

Skuespillere: Sunniva Du Mond Nordal og Laura Spottag Fog

Scenografi: Amalie Larsen

Lysdesign: Ingeborg Staxrud Olerud

Lyddesign: Jørgen Iden Tveit

Koreografi: Kristin Ryg Helgebostad

Dramaturg: Stine R. Svellingen

Produsent: Theis Irgens

Grafisk design: Carl Lützen

Magnus Sparsaas (f. 1992) er utdannet med en BA i regi fra Kunsthøgskolen i Oslo. Han bor og virker i Arendal hvor han jobber for å bygge opp et scenekunstmiljø i byen og regionen. Sparsaas engasjeres av å lage teater der teater ikke er laget før og vise nyskapende og eksperimentelt teater også til de som ikke ser så alt for mye av det til vanlig. Hans forestillinger har bl.a. blitt vist på Den Nationale Scene, Nationaltheatret, Kilden, Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival m.m.

HILDUR KRISTINSDOTTIR Foto Anders Borchgrevink

Sunniva Du Mond Nordal (f. 1993) er skuespiller utdannet fra KHIO (2015-2018) og Musikkteaterhøyskolen (2014-2015). Hun er ansatt ved Trøndelag Teater, der hun for tiden er aktuell som «Lena» i «Så som i himmelen, Størst av alt er kjærligheten». Sunniva har tidligere vært ansatt ved Teater Innlandet (2019-2022) hvor hun bl.a. medvirket i Karons sandkasse av Torkil Sandsund som vant Heddapris for beste barneforestilling i 2022. I 2019 var hun å se i Simen Formoe Hays «Sett bagen fra deg” ved Brageteatret og i Tyra Tønnessens «Ulven» på Nationaltheatret. Sunniva har og medvirket i ulike kortfilmer, samt hatt gjesteroller i bl.a. «Hvite gutter» og «Norskish». Hun gjør også voicing og er ansatt som innleser hos NLB.

Linda Gathu.jpg

Laura Spottag Fog er en dansk skuespiller og skapende utøver utdannet med en BA i skuespill fra Akademi for Scenekunst i Fredrikstad. Hun er fasinert av dagsdrømmer og eskapisme og er i sin kunst inspirert av fanfiction og objektteater. Hun arbeider både i Danmark og Norge og har tidligere gjestet Agder Nye Teater i forestillingen «Tyngde». Hun jobber som danser og kunstnerisk samarbeidspartner på «Psychedelic Cave» ledet av koreograf og danser Mia Habib. I Danmark har hun vært medinstruktør/medutvikler og utøver i Anne Elmholts performative installasjonsverk «It Borders On» og skuespiller i «Blomster og Svin» av Linnea Langfjord». Laura skal i 2025 være med på «Hvordan kan en vannmann leve uten hjerne?» skrevet av Lin Melkane, på Blaagaard Teater i København.

Linda Gathu.jpg

Agder Nye Teater (ANT) er et teater- og scenekunstkollektiv med base i Arendal. De arbeider for å lage, vise og spre scenekunst fra Agder og videre ut i landet. ANT tror på at kunst og samfunnsengasjement forsterker hverandre gjensidig og arbeider for å bli en lokalt forankret kulturinstitusjon. De jobber med å lage eksperimenterende og åpne forestillinger basert på nyskrevet dramatikk for et bredt publikum. Samarbeid med gjestende scenekunstnere fra en bredde av bakgrunner og fagfelt oppstår ut fra et behov for kollektivt arbeid og erfaringsutveksling.

Linda Gathu.jpg
bottom of page