top of page
POESIDIGG CORNER FB EVENT.001.jpeg

POESIDIGG med Nødtvedt, Skolseg, Show og Drag!

Poesidigg og Cornerstone inviterer til litterært vorspiel i Cornerbaren!

 

Vi bygger kvelden rundt det teatralske og forestillingen PEER/BITCH av poet og dramatiker Runa B Skolseg. Hun deltar på bar-scenen i en samtale med Bergens poesiprins Erlend O Nødtvedt, en poet som også grådig har samplet materiale fra historiske tekster i sine egne verker. Begge har et nært forhold til Ibsen, og til å lede samtalen har vi Poesidigg-sirkusdirektør Henning Bergsvåg. 

 

Aldri Poesidigg uten opplesninger fra lovende talenter fra byen, denne gangen har vi med oss blant annet Tron-Petter Aunaas, Astrid Olling og Jens-Emil Furu. I tillegg byr vi på show, dragkings og queens!

 

Poesidigg begynner kl 19 i baren på Cornerteateret, som oppvarming til forestillingen PEER/BITCH av Henriette Pedersen og Runa B. Skolseg som vises i Kongesalen kl 20:30. Forestillingen varer i underkant av en time, så blir det fest i baren med Queen Penetra Schön og  Cowboy/King Maple Thorpe med spesial-drinks, DJ-sett og dragshow!

Gratis inngang til Poesidigg

Billetter til PEER/BITCH kan kjøpes her.

Fredag 12. nov, kl 19:00

Samtale, opplesninger og vorspiel til PEER/BITCH

Cornerbaren

Gratis

87703415_10156664864560876_2747235857625.jpg

HENNING BERGSVÅG

Poesidigg/poet

Bergsvåg debuterte med diktsamlingen Newfoundland i 2000, og har siden utgitt seks kritikerroste diktsamlinger på Gyldendal forlag, senest Du er ikke her (2020). Bergsvåg er kunstnerisk leder for det månedlige litteraturkonseptet Poesidigg, og var initiativtaker og kurator for Bergen Internasjonale Poesifestival. Han har jobbet tverrestetisk i en rekke prosjekter, blant annet Forfatterbevegelsen av Marie Bergby Handeland (vinner av Kritikerprisen 2018), og Soft Manifesto av Kongsness/Sterud som spilte på Black Box i 2016. I samarbeid med kunstner Phil Collins utviklet han manus til kortfilmen Delete Beach, som ble vist ble på Bergen Assembly og Hebbel am Ufer i Berlin i 2016.

0.jpg

RUNA B. SKOLSEG

Poet/dramatiker

Runa Borch Skolseg (f. 1988) er dramatiker, redaktør og forfatter. Hun har blant annet skrevet stykkene Det siste epos, PEER/BITCH og vært redaktør for Mette Edvardsen, Koreografi og Verk produksjoner. Hun har arrangert seminarer for institusjoner som Black Box teater og Kunsthøgskolen i Oslo og skrevet kritikk for scenekunst.no. Fra 2020-2021 er hun assosiert kunstner på Black Box som en del av det interdisiplinære kollektivet Carrie. Våren 2020 utkom diktsamlingen Bois på Kolon Forlag til strålende anmeldelserr. Utdrag fra sceneteksten Birdface ble presentert på Bergen Dramatikkfestival arrangert av Cornerstone i august 2020.

noedtvedt-erlend-o_edited.png

ERLEND O. NØDTVEDT

Poet

Erlend O. Nødtvedt debuterte med diktsamlingen Harudes i 2008. Siden har han utgitt diktsamlingene Bergens beskrivelse (2011), Trollsuiten (2014) og Slekter (2019). Originalitet er en sentral beskrivelse av Nødtvedts lyrikk, diktene har en særegen energisk, vilter og besvergende form som har brakt noe nytt inn i norsk poesi, og vunnet en rekke priser. Høsten 2017 ga Nødtvedt ut sin første roman Vestlandet til strålende mottakelse. Høsten 2021 er han aktuell med sin andre roman, Mordet på Henrik Ibsen, som også har blitt hyllet av kritikerstanden. 

MEDVIRKENDE

IMG_5396.jpg

Drag realness og DJ-ing

For å virkelig spirte opp kvelden, har vi med oss radarparet PENETRA SCHÖN og MAPLE THORPE! Med glam, drinks, DJ-ing og drag realness tar de kvelden til nye høyder. De dukker opp under Poesidigg kl 19, ser forestillingen PEER/BITCH sammen med oss kl 20:30, før festen starter for realz fra kl 21:30 av, med skamløs musikk og drag popups!

bottom of page