top of page

Hudløst om skrekken for å miste et barn

Det er desember. En mor kommer løpende til legevakten med babyen sin i armene. Den kan ikke puste. Legevakten er full av barn som ikke kan puste. Det er som om de har hørt nyhetene: denne vinteren vil folk dø på sykehus over hele Europa. Ressursene strekker ikke til. 


I rom 608 i tredje etasje utspiller det seg en kamp mellom liv og død, minner og nåtid, natt og dag. Den som føder et barn i et land som ikke er hennes, blir for alltid knyttet til det landet og språket. Men hva hvis barnet dør? Hva skjer da med forbindelsen? 


I lenestolen overfor moren på barneintensiven sitter en far med en sønn i koma. Faren vil mest snakke om været, og likevel blir han den som forandrer alt. Dette er en historie om hva et menneskeliv er verdt, om det nedslitte helsevesenet i Europa og et rop til faren i lenestolen på andre siden av rommet.


 «AMBULARE» er én av tre vinnertekster valgt ut fra Cornerstone sin åpne utlysning til Bergen Dramatikkfestival 2024, der vi fikk inn over 100 ulike bidrag. Teksten presenteres i samarbeid med kompaniet K.Polyfon, i regi av Gustav Englund.

Vinnertekst Open Call

Bergen Dramatikkfestival

30. aug 2024

Cornerteateret, Kongesalen

Tidspunkt kommer

Samarbeid med K. Polyfon

BILLETTSLIPP I JUNI!

Kreditter

Tekst: Astrid Menasanch Tobieson

Regi: Gustav Englund

Lyddesign og konseptdramaturg: Niclas A Lindgren

Skuespillere: Hanna Carlsson og Johan Stavring

Samproduksjon: K.Polyfon

Dramatiker | Astrid Menasanch Tobieson (f. 1989) er en spansk/svensk dramatiker og regissør, utdannet skuespiller. Hun lager teater og musikal med en sterk politisk brodd, ispedd humor, vidd og poesi. I 2022 ble solomusikaenl hennes «Club Janzon» valgt ut til Performing Arts Biennalen som en av Sveriges beste forestillinger. «När baba faller i poolen är kl.23:47» ble valgt ut og publisert av Spanska Konstinstitutet for å fornye det sceniske språket. Stykket «Nattpassage» turnerte i to år til internasjonale festivaler (New York, Amsterdam, Madrid). Astrid skriver jevnlig i Sveriges største medier om demokrati- og ytringsfrihetsspørsmål i Europa med Spania som fokus.

HILDUR KRISTINSDOTTIR Foto Anders Borchgrevink

Regi | Gustav Englund er en svensk teaterregissør. I sitt kunstneriske virke, og som medlem av scenekunstkollektivet K.Polyfon, har han gjentatte ganger arbeidet med samtidsdramatikk, ofte med temaer knyttet til ideologi, språk og eksistensielle spørsmål – alltid med utgangspunkt i det myke mellommenneskelige. Senest aktuell med «Hilda» av Marie Ndiaye på Göteborgs Stadsteater (2024) og før det «I ett hus vid skogens slut» av Annika Nyman på Turteatern i Stockholm (2023). Gustav Englund jobber både i det frie feltet og institusjonsteatre. Han har en bachelorgrad i teaterregi fra Stockholms konstuniversitet og er utdannet teaterviter ved Stockholms universitet.

Linda Gathu.jpg

Skuespiller | Hanna Carlsson er utdannet ved Teaterhögskolan i Malmö 2017 – 2020. Under utdannelsen gjorde hun blant annet praksis i «Utrotning» ved Turteatern i Stockholm i regi av Gustav Englund.Hun har jobbet ved flere stadsteatre, i Malmö, Helsingborg og Uppsala, og medvirket i fjor i forestillingen «Att skilkas» som senere ble sendt på SVT og SVT Play. I løpet av sommeren skal hun spille Marianne i Molières «Den girige» på Stallebrottet på vestkysten av Sverige.

Linda Gathu.jpg

Skuespiller | Johan Stavring er utdannet ved Teaterhögskolan i Malmö 2008-2011 og har siden vært aktiv ved Uppsala Stadsteater, Malmö Stadsteater og Teater Tribunalen. Han har også medvirket i «Kain, Abel, boys will be boys» på Fri Scen/Kulturhuset Stadsteatern/K. Polyfon og i «Utrotning» på Turteatern/K. Polyfon.

Linda Gathu.jpg

K.Polyfon er et scenekunstkollektiv som består av regissør Gustav Englund, dramatiker Annika Nyman, lysdesigner Mira Svanberg, lyddesigner Niclas Anderstedt Lindgren og scenograf Annika Tosti. Prosjekter inkluderer: «Hilda» av Marie Ndiaye  (Göteborgs stadsteater, 2024), «I ett hus vid skogens slut» av Annika Nyman (Turteatern, 2023), «Människor slukar allde de älskar – till Pier Paolo Pasolinis pojkar och till deras mamma» av Annika Nyman (Fri scen/Kulturhuset stadsteatern, 2022), «Matteuspassionen» av Tom Silkeberg (Regionteatern Blekinge & Kronoberg, 2021), «Sysslolösa unga män med tillgång till vapen» av Annika Nyman (Göteborgs stadsteater, 2020), «Utrotning» av Olga Bach (Turteatern, 2019), «Tystnaden» av Jörgen Dahlqvist (Teatr Weimar, 2018), «Tre systrar som inte är systrar» av Gertrude Stein (teater mutation, 2017) och «Kain, Abel, boys will be boys» av Annika Nyman (teater mutation, 2016).

bottom of page