Cornerstone lys blå-grønnn.png

Tekster ønskes til Bergen Dramatikkfestival!

 

FRIST FOR INNSENDING: 1. FEBRUAR 2020

Cornerstone v/ Vik & Lie skal i 2020 arrangere Bergen Dramatikkfestival for første gang. 

Den siste helgen i mai  inviterer vi scenekunstfeltet og andre interesserte til Cornerteateret i Bergen for å oppleve, presentere og drøfte ny samtidsdramatikk. Nå søker vi etter tekster som kan bli del av programmet. Tekstene kan ikke ha vært oppført tidligere, men utover det er vi åpne for materiale som retter seg mot alle målgrupper, skrevet i alle slags former, og fra alle slags perspektiver. Festivalen har et bevegelig forhold til hva dramatikk er og kan være. Vi ønsker oss materiale som har egenart, som løfter seg fra papiret og inviterer til iscenesettelse.

 

Søkere sender inn tekst alene, eller ber om å bli vurdert i sammenheng med et spesifikt kunstnerisk team. Dette kan være aktuelt for de som jobber med en kollektiv eller auteur-basert tilnærming, eller som på andre måter utvikler materiale for eller med bestemte utøvere knyttet til seg. Tekstforfatter(ne) og eventuelt andre medvirkende oppgis i søknaden – juryeringen er ikke anonym.

 

De utvalgte tekstene fremføres på festivalen, iscenesatt av profesjonelle skuespillere og regissører. Forfatteren (eller forfattergruppen) honoreres med 20 000 kr.

 

Festivalen 2020 blir en pilot på det vi ønsker å etablere som en tilbakevendende teaterbegivenhet på Vestlandet, og arrangeres samtidig som Festspillene i Bergen. I tillegg til visninger av de utvalgte tekstene kommer programmet til å favne gjestespill, fagprogram og andre kuraterte innslag. Vi vil gjøre Bergen Dramatikkfestival til en biennale som måler temperaturen på, utforsker og feirer samtidens former for scenetekst. Både nye og etablerte aktører fra det lokale, regionale og nasjonale feltet ønskes hjertelig velkommen til å delta. 

 

Vi håper mange vil være med på denne debuten – og gleder oss stort til å lese tekstene som kommer inn!

 

Send teksten, CV og hvis ønskelig en kortfattet prosjektbeskrivelse til info@cornerstones.no innen 1. februar 2020. Legg alt ved som PDF-filer. Skriv «BDF søknad» i emnefeltet.

 

Fagutvalget som vurderer tekstene består av Vik & Lie (Idun Vik og Miriam Prestøy Lie) og Elin Grinaker. 

Bergen Dramatikkfestival støttes og/eller samarbeider med Norsk Kulturråd, Hordaland Fylkeskommune, FFUK, Bergen kommune, Dramatikkens hus, Cornerteateret og Proscen.

FAGUTVALG

Elin Grinaker (1976) er utdannet dramaturg fra Institut for Dramaturgi på Aarhus Universitet. Hun jobber bredt innenfor scenekunstfeltet, og har jobbet med blant annet Lisa Lie, Martin Forsberg, Artilleriet Produksjoner, Demian Vitanza, Lene Therese Teigen, Idun Vik,  Panta Rei og Erlend Samnøen. I tillegg til å frilanse som dramaturg, er hun medredaktør i det feministiske nettfanzinet Blazer fanzine, og ansatt som programdramaturg på Black Box teater i Oslo.

IDUN VIK

Idun Vik (1985) er utdannet skuespiller ved Guildford School of Acting, og virker utøvende, skapende og som produsent. De siste årene har hun hatt base i Bergen, og jobbet for og med bl.a. BIT Teatergarasjen, Den Nationale Scene, Cornerteateret og en rekke prosjekter i det frie feltet. Sentrale prosjekter inkluderer Lykkeparadigmet (konsept/regi/utøver), Post Capitalistic Auction (utøver/medskaper) på BIT Teatergarasjen, og utvikling av  konsertserien MusikalDIGG og Cornerstone. Som skuespiller har hun spilt flere roller på DNS og i det frie feltet. Idun  mottar Statens arbeidsstipend 2018-2019, og utgjør den ene halvdelen av Vik & Lie. 

MIRIAM PRESTØY LIE

Miriam Prestøy Lie (1980) er regissør og jobber på institusjonsteatre og i det frie feltet. Hun har også utviklet flere scenetekster og dramatiseringer, og var med i det første kullet av husdramatikere på Dramatikkens Hus. Siden 2013 har hun vært programansvarlig for Teaterfestivalen i Fjaler, som på få år har etablert seg som en nasjonal teaterbegivenhet. Miriam regisserte nylig Alt det lyse og alt det mørke og Engelen frå Kobane på Sogn og Fjordane teater –som  begge nominert til Hedda i 2019. Aktuell med Vårløysning på Det norske teateret vinteren 2020. Utgjør den andre halvdelen av Vik & Lie.

ELIN GRINAKER