top of page
BDF 2022 bannere - drodling-kopi.001.jpe

Den andre utgaven av Bergen Dramatikkfestival går av stabelen 25.-28. august 2022! Etter brakdebuten i 2020 er vi klare med et nytt og ambisiøst festivalprogram med ny scenetekst som utgangspunkt for kunstneriske, faglige og sosiale begivenheter.

 

Med den andre utgaven går vi inn for å etablere Bergen Dramatikkfestival som en tilbakevendende teaterbegivenhet – en biennale som måler temperaturen på, utforsker, utfordrer og feirer samtidens former for scenetekst. Cornerteateret på Møhlenpris er festivalens hovedbase, men i år kommer vi også til å ha visninger og arrangementer både på Den Nationale Scene og andre steder i byen. 

Det kunstneriske programmet består av 11 ulike scenetekster, presentert som ferdigstilte produksjoner, pågående arbeid eller stuntvisninger. Tre av tekstene er valgt ut fra en OPEN CALL der vi fikk vi inn over 60 bidrag fra 50 ulike dramatikere. Videre inkluderer programmet urpremierer i form av fullskala forestillinger samprodusert av Cornerstone, i tillegg gjestespill, arbeidsvisninger og førpremierer. Første del av det kunstneriske programmet lanseres i begynnelsen av mai 2022. Resten, inkludert fagprogram, slippes dryppvis i løpet av mai/juni. 

 

Bergen Dramatikkfestival er kuratert med ønske om å vise et bredt spekter av forskjellige formspråk og perspektiver som samtidens scenetekst tar opp i seg. Ambisjonen er å skape en rik festivalopplevelse som rommer et mangfold av ulike formater, estetikker og ståsteder. Vi ønsker kunstnere, fagpersoner og publikummere fra nært og fjernt varmt velkommen, og gleder oss til å videre utforske hvor sceneteksten er på vei!

Omtale av første utgave:

 

Bergen Dramatikkfestival er uten tvil noe av det mest spennende som har skjedd i scenekunstfeltet på Vestlandet på lenge.

.. Beundringsverdig spennvidde.

.. Både det bredt sammensatte programmet og mylderet av lokale og nasjonale krefter som var sysselsatt i løpet av festivalen, vitner om en festival det er grunn til å ha store forventninger til i fremtiden.

– Scenekunst.no, Judith Dybendal

.. det er et imponerende program som har kommet på plass på festivalen, med urpremierer, norgespremierer, filmvisninger, debatter og foredrag.  Ikke minst er både programkatalogen og antologien veldig forseggjort, og ønsket om å løfte frem dramatikere, både helt ferske og etablerte størrelser som Cecilie Løveid, på en skikkelig måte lyser ut av begge trykksakene. 

– Norsk Shakespearetidsskrift, Charlotte Myrbråten

Bergen Dramatikkfestival iscenesetter de store samtalene vi har med oss selv, den henvender seg til samtiden. Jeg merker at jeg lytter. At jeg forsøker å tenke meg om. 

– Vagant, Kristoffer Krikhus

Mer om Bergen Dramatikkfestival 2020 

Mer om OPEN CALL 2022

Bergen Dramatikkfestival arrangeres av Cornerstone, med Idun Vik som kunstnerisk leder. Festivaljuryen består av Elin Grinaker, Cecilie Løveid, Miriam Prestøy Lie og Idun Vik. 

Ingvild Bjørnson er produsent. 

Cornerstone er støttet av Norsk Kulturråd, Bergen kommune, Fritt Ord og Vestland fylkeskommune. Vi samarbeider med Den Nationale Scene, Dramatikkens hus, Proscen m.fl. 

bottom of page